Arkadaş olmayı değil dost olmayı başarırsak herşey olur.
Şimdi aklınıza gelebilecek bir kaç şeyi yazayım.
işin içine para girecekse insan oğlu değişik tavırlar sergiler.
diyelim 10 kişi bir sistem kurduk, gideriz bir notere günde 10 post kasmak şartıyla bu sitenin bütün gelirleri bu 10 kişi arasında eşit paylaşılacaktır şeklinde bir imza atılır olay biter.
Alınan sitenin geliri ve hak sahibi bu 10 kişidir maddesini de ekledik mi. Kimsenin aklında acaba kalmaz.
( basit şeklinde bilgisizce ama aklıma gelen şekliyle yazdım, eminim bunun daha hukuksal bir çözümü vardır.)
Dost olmayı başardığımızda buna gerek bile kalmaz...
Sonra diyelim ki sistemi yaptık ve biraz olsun geliştirdik. herkez kendi şehrinden sorumlu olur ve 10 kişilik ekip kurmakla yükümlü olur.
Ve o şehrin sorumlusu olur.
Sadece site değil misal benim son zamanlarda uğraştığım basit bir OTOMASYON olayını anlatayım size
BALIK beslemeyi çok severim ben, ama tatile gittiğim zamanlarda akvaryumumu nereye bırakacağım diye düşünürken SAOLSUN bir arkadaşım bana süper bir çözüm getirdi.
AKVARYUMUMUN yanına 40 cm 40 cm bir kutu yaptı, motor ısıtıcı yem ve filitre ve ışığı o kutuya bağladı, ( PRİZLERE ) şu soğuksa ısıtıcı çalışıyor, belli saatler göre yem, ışık ve motor kendiliğinden çalışıyor, haftalık dilimlerdede su filitresi devreye giriyor.
Bakın size kimsede olmayan maddi imkanlardan dolayı geliştiremediğimiz ama kesinlikle süper bir proje..
işte derimki böyle birşey var elimde-- sizde dersinizki aa benimde bir tanıdığım var Akvaryum hastası bundan ona yapıp satalım.100 TL ye mal ederiz 250 TL ( Çok ucuzdur daha az gelişmiş olanları daha pahalı ) satarız.
Alın şirkete gelir kaynağı.
Bu ve bunun gibi bir sürü projeler çıkabilir.
Başka bir örnekte Web sayfası için vermek istiyorum.
Facebook üzerinde oynanan bir oyun var.Bir gün bir arkadaşım önermiş nedir diye bir bakayım dedim, sonra o oyun için bir sürü script olduğunu gördüm, sonra arkadaşımın ittifakına üye oldum. tabi scriptler sayesinde abartı şekilde çabuk geliştim, sonra arkadaşlar sorunca kimsenin bunu bilmediğini gördüm.
Bir bedava host alıp bu oyunla ilgili scriptlerin hepsini yazdım, sayfanın başınada bir TRANSLATER koydum. Ve tabi Google adsense ve özel arama motoru ekledim.
Sonuç : ilk haftanın sonunda tek sayfadan oluşan web sayfama 14.600 kişi girdi

)
26 dolarda para kazandım, dünyanın her yerinden siteme girmişlerdi inanamadım. ( Scriptler güncelliğini kaybetti oyun önlemini aldı)
Ama biraz araştırınca o oyunun oynanan 1 milyon kişinin olduğunu görüp kendi kendime kızdım...
Yani demem oki... illa çok büyük projelerin içinde olmamıza gerek yok, çok büyük işler yapmamızada gerek yok, çok basit ve sadece 10 dakikamızı alacak bir sayfadan bile 10 kişi tanıtımını ve pazarlamasını yaparsak çok kısa sürede çok fazla hit alabiliriz.
Bu arada patron'ada gerek yok, çünkü şirket hepimizin şirketi. sistem bizim sistemimiz illa birinin yönetmesi değil olay, gayet demokratik bir şekilde iş bölümü yapılıp kararlar oy verme yöntemi ile onaylanırsa..
İnanın yaparız bişiler.