net.tr pek görülmüyor çünkü alınması biraz zor. genelde hosting veya köklü şirketler alıyor o yüzden seo çalışması da yapılsa bile öyle günlük kelimeler kasmıyorlar diyedir.
çok mantıksız çünkü. google ip farklılığını göz önünde bulundurur. tr uzantısını subdomain olarak nasıl düşünürsünüz arkadaş anlamıyorum. wp subdomain ile açtığında aynı ip üzerinden açıyorsun fakat domaini aldığında farklı ip üzerinden açıyorsun öyle değil mi.
Subdomainleride farklı iplere yönlendirebiliyorsunuz. Ip nin farklı olması bir domainin subdomain olmayacağı anlamına gelmez. la, ws, tc uzantıları gibi bir uzantıdır tr uzantısıda aralarında ki tek fark birisinin sadee domain uzantısı olarak satılmaması(Neden korkuyorlarsa).
com domain, onunda altına gelen her kelime subdomaindir. Mesela Google ın tr uzantılı domainlerin lokasyonunu Türkiye olarak algılaması com.tr olmasından değil tr olmasından kaynaklanır.
Konu bu ise com dan önceki kelimenin subdomain olduğuna adım gibi eminim ama konu uzantının google a göre etkisiyse onu dediğim gibi bilemeyeceğim yazımda zaten her iki ihtimaldende bahsettim ama com.tr alan adlarında com' un altına gelen herşey subdomain. Teknik olarakta sistem bu şekilde işliyor.