Bende şuan bu işin daha basit bir versiyonunda görev alıyorum. Sadece bulunduğunuz yer ve kendi gelirinize göre düşünmeyin bu verilen maaşları.

Ben Mersin'deyim ve en kaliteli firmalar bile net maaş olarak 650-700 liradan fazlasını vermiyor elinize. O da yoğun bir çalışma temposu ile 10-12 saatlik bir çalışma performansında. (1-2 istisna hariç) Ki bu işyerleri için daha birde yeme içme masrafı size ait, yol masrafları size ait oluyor. Yani ay sonunda 600 liralık net maaşınızdan geriye 400 lira kalırsa kârlısınız.

Şu halde ise, evde oturuyorsunuz, yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda. Canınız mı sıkıldı 5 dakikalık bir mola verin alın çayınızı çıkın balkona bi kafanızı dağıtın geri gelin. Çok mu yorgunsunuz, söyleyin işi veren arkadaşa (o da insanlıktan anlıyordur mutlaka) bi yarım saat yatıp uyuyun kalkıp devam edin işinize.

Böyle bir rahatlıkta (bu arada benim çalışma saatim arkadaşın talep ettigi gibi 8 saat degil daha uzun) 750 lira gibi bir maaş çok çok iyi bir maaştır. mersin'de insanların %75'inin ayda 400 lira tam mesai ücreti ile çalıştığı düşünülürse, çok ama çok iyi bir maaş.