pardon burada açıklama gereksinimi duydum .com.tr subdomain yerine geçmiyor. Yani en azından iz.tc gibi değil. iz.tc tamamen subdomain. Whois sitelerinde siteyi sorgulayınca iz.tc'nin kendi bilgileri çıkıyor. Çünkü kabul edilmiş bir uzantı değil. Ama herhangi .com.tr bir domaine whois çektiğinizde o com.tryi alan kişinin bilgileri çıkar. Ama iz.tc'de kendi sitesi hariç bir yerden siteninadi.iz.tc diye whois çekilirse o sub domainin değilde iz.tc nin bilgileri çıkar. Başına ne koyarsanız koy. Co.cc gibi bir bedava domain veren bir hizmet ama .com.tr gibi değil onu demek istiyorum. Yaptığınız hizmete de saygı duyuyorum güzel hizmet.
Bizim kendimize ait whois serverımız yok. Haliyle sorgularımızda çıkmaz. nic.tr deki donanım bizde olsa bizde de dediğiniz işlemi yapma şansımız olurdu.
Detaylı açıklayacak olursam;
.tr ve .tc: ccTLD, (Country Code Top Level Domain Name) yani Ülke Uzantılı Üst Seviye Alan Adıdır.
com.tr ve iz.tc: sLD, (Second Level Domain) yani İkinci Seviye Alan Adıdır. (com.tr)
İşleyiş biçimi ikisininde aynı. Arada ki fark donanım. Çok araştırdım ben nasıl çıkarabilirim öyle diye ama maliyet gücüm yeterli değil.
Yani sizde whois atınca çıkmıyor, onlarda çıkıyor olayı bambaşka
co.tv alan adıda bizim gibiydi. Şuanda alexa her bir subdomaini farklı farklı ele almış durumda. Adamlar biraz daha maliyet harcadığında whoistede çıkarabilir tabi tv registrarı izni ile. Onada izin vermezler %99
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.