Yahu kardeşim neden burger king den yemeyeyim? Senelerce Türk restoranlarından yedimde ne oldu? Ya salatadan hesap şişirdiler, ya içecekten, ya saçma sapan şeylerden. Aman dedim başlarım böyle aşkınada ızdırabınada. 2-3 senedir elimden geldiğince Türk restoranlarına gitmemeye calısıyorum, sebebide fırsatçılık ve çakallık yapmaları. Kimse kusura bakmasın, o elin beğenmediğiniz kahveciside, hamburgerciside işini bizim restoranlardan daha düzgün yapıyor. Ankarada oturuyorum, birkaç istisnai ilçe dışında çoğu yerinde lüks yada güvenilir kebapçı yok. Yenimahalle için bahsedeyim, 2 3 sokaktan birinde kesin var ama güvenip yiyemiyorum. Ne eti olduğunu bilmiyorum, adam salatsını marulunu temiz mi getiriyor onuda bilmiyorum. Her seferinde kebap yemek için kızılaya mi inmem gerekiyor peki? Giriyorum netten siparişimi veriyorum , 30 dk da kapıma geliyor. Ne hesap derdiyle yüz göz oluyorum, nede yediğim şeyin sağlık korkusuyla.
Starbucks'a gelince. Önceki postta belirttiğim gibi en ucuz kahveyi onlar satıyor aslında. Ankara kızılayda bir cafeye oturduğumda en basitinden bir çay içsen 1.5 , 1.75, 2 TL gibi fiyatları var. 3ü1 arada yı atıp getirdiği kahve dahada pahalı. Kusura bakmada senin örfün adetin, osmanlı kültürün yerine gelecek diye ben kilosu 10 tl olan çayın 1 bardağına 2 tl vermem.
Son olarak bir kahvecinin neden bu kadar büyütüldüğünüde bende anlamıyorum. Benim gözümde iyi kahveleri olan, sessiz , sabahları gidersem kahvemi içerken gazetede okuyabileceğim bir yer. Yani tamam bazı coluğun cocuğun gidip hava attığı bir yer ama, gidenlerin çoğuda benim gibi sadece bir "yer" olarak görüyor.