sinnerxx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana göre tam tersi. evet Nokia Android yada Windows Mobile kullanmıyor. Ancak kendi programlarını da yapabiliyor.

Zaten yüksek birşeyler kullanmayacağım ancak bazı noktalarda ihtiyaçlarımı karşılaması gerekiyordu ve bunu Nokia N8 yapıyor.

Iphone 4G 32 GB ı 1 ay kullandım. HTML çıkışı yok, Bluetooth desen sadece kendi ürünleri ile uyumlu, dokunmatik güzel ancak N8 ile aynı, yapı itibari ile sevmediğim bir ürün Iphone.

Ben şu stabillik kelimesine takıntılıyım. Ne kadar mükemmel olursa olsun hatasız bir ürün asla çıkmaz. Hatasız olsaydı çıktığında Anten Sorunu yaşamazdı. Bu büyük bir yalan.

Elektronik ürünlerde her zaman sıkıntı yaşanır önemli olan hızlı çözümdür. Iphone de elbetteki sorunlar yaşayacaktır (ki yaşıyorda)

Apple firması ne yazık ki kalitesinden ötürü değil, kafalarda yarattığı imaj nedeniyle bu kadar para etmektedir. 200 Dolardan (350 TL) daha aşağıya mal olan bir ürünü 1500 TL den satmak sizin açınızdan Kalite olsada benim açımdan Kazıktır.

HTC ürününe gelince N8 almamış olsaydım Vodafone ile sözleşmeli olarak alacaktım. Bence yakın dönemin en büyük işletim sistemi olacak olan Android kullanması bile yeterli IPhoneyi geçmek için.

HD çekim gibi birkaç detay eksik. Onlarda zaten 100 kullanıcıdan 1 kişinin kullandığı özellikler.
hata demişken, google daki telefon hatalarının yarısı nokianındır çok sattığı için değil, işletim sistemi işini beceremediği için. en güzel örnek, 5800 modeli piyasaya çıktıktan daha 1 ay geçmeden yazılımsal sorunlar milleti deli etti. en azından iPhone yeni yazılım çıkarırken, ben eski yazılımı memnun olmadığım için değil, yükseltmek amaçlı siliyorum

200-300 liraya üretip üretmediğini bilemem, mümkündür ki daha düşük fiyatlara üretiyordur. elbette kadı kızının da hatası olacak, ancak diğer telefonlara göre kesinlikle stabildir.

2-3 kez kullanmakla hiçbir anlamı olmadığını ayrıca söyleyeyim. 2 yılı aşkındır iPhone OS sistemini kullanıyorum, ilk aldığımda bir işime yaramadığını düşünürken, şimdi bu cihaz hem oyun konsolum, hem hd kameram, hem televizyonum, hem internetle aramdaki bağ, hem ebook okuyucum, hem ofis platformum, ajandam vs vs vs.

iPhone ile rakip olduğunu düşündüğüm tek platform Android. Android de en az iPhone OS kadar sağlam. Bununla birlikte, symbian ın çöküşüyle alakalı birçok makale bulabilirsiniz. Nokia symbian da küçülmeye gideli çok oluyor. İşin kötü yanı, yakında belki kendi işletim sisteminden vazgeçmek zorunda kalacağı.

İhtiyaçlarınızı symbian da karşılıyor olabilir ki telefonlarımdan biri N79 olduğu için ben de kullanıyorum. Ancak söz konusu profesyonel bir yapıya sahip olmaksa, bir iPhone App Geliştirici olarak (inş. 2 aya kadar ilk programım Apple AppStore'da yerini alıyor ) iPhone OS 'u tek geçerim diyorum.