Valla kim nasıl bakarsa baksın, isteyen sosyete desin, isteyen pahalı desin. Ben ankarada yaşıyorum ve iddaa ediyorum ki en ucuz kahve starbucks ta. Bir cafeye gidip bir fincan nescafe istesen onun fiyatı 2.5 tl den başlıyor. Adam sana hazır nescafe 3ü1 aradayı atıp getiriyor, ufacık fincana koyuyor. Starbucksta orta boy kahve alıyorsun (5 tl ) ve bu gelen nescafenin neredeyse 3 misli büyüklüğünde. Yani gerçekten bu şekilde bakıldığında en ucuz kahve bana göre burada.

İşin özenti ve hava kısmına gelince. Bunun neresi özentilik onu anlamadım. Yine aynı örnekten devam edeyim herhangi bir cafede otursam, bir nescafe içsem, bitirsem garson gelip boş fincanı aldıktan maksimum 45 dk yada 1 saat sonra tekrar gelip birşey içer misiniz diye soruyor. Hayır dersen 15 dk aralıklarla sürekli yanına geliyor. Starbucksta bir kahve alıp alıp 5-6 saat dahi otursan kimse birşey demez.( yanlış anlaşılmasın, bu tarz birşey yapmadım, yapacak vaktimde olmaz zaten )

Benim gözümde güzel kahve yapan , sessiz bir yerdir. Ne orada kahve içince kültürlü yada özenti oluyorum, nede içmediğimde cahil oluyorum. Burger king'den yemek yemek özenti olmuyorda, 2 asgari ücrete yakın fiyatı ile iphone kullanmak özenti olmuyorda, kahve içmek gibi sıradan birşey mi özenti oluyor onuda anlamış değilim.