@dmr sende bu mesajımı okumalısın.
Öncelikle COOP olayı hakkında biraz bilgilendirme yapmak istiyorum. Bana yüzdelerle gelirsen sana derim ki; kaç öğrenci adam akıllı CV yazabiliyor ya da kariyerine ciddi anlamda önem veriyor?(kariyeri için birşeyler yapıyor) Bahçeşehir Üniversitesi'nde bu eğitim kariyerine önem veren neredeyse her öğrenci, COOP partner şirketlerinde staj imkanı buluyor. Ben geçen sene 1. sınıfta olmama rağmen (Sadece 3. ve 4. sınıflar COOP başvurusu yapabiliyor) başvuru yapmaya çalıştım, şansımı zorladım, CV mi gönderdim ve sonuçta başvurumu alıp, ilgili şirketlere ilettiler. 2 şirkette staj imkanı buldum. Biri Türk diğeri ise merkezi Kaliforniya, San Francisco' da olan yabancı bir yazılım şirketi. Hatta yabancı şirketten staj sonunda iş teklifi bile aldım. Eğitimim nedeniyle geri çevirdim.
Genel olarak devam edelim;
Bahçeşehir Üniversitesi, bir kampüs üniversitesi olmadığı için geniş bir aktivite alanına sahip değil. İçeride yemek fiyatları pahalı deniyor, ancak 7-8TL' ye öğrenci menüleri mevcut. Zaten merkezi bir yerleşime sahip olduğu için 20 adımda beşiktaş merkeze geçerek dilediğiniz türde yemek yiyebilirsiniz. Öyle kampüs dışına çıkmak için 20-30dk hatta saatler harcamanıza gerek yok.
Akademik olarak bakarsak; ben mühendislik bölümü öğrencisiyim. Dersler ingilizce ve gayet akademik olarak başarılı eğitmenlerden ders alıyoruz. Vakıf üniversitesi olmasının en güzel özelliklerinden biri her zaman diğer üniversitelere göre olanaklarınız daha fazladır. Laboratuar sıkıntımız yok. Şu anda saat gece 03:32 yaklaşık 150mbit bağlantı altında çalışıyoruz labda. İzin sıkıntımız yok 24 saat açık bir üniversite.
Şu an projeye geri dönmem gerektiği için kısa kesiyorum. Eğer bir sorunuz varsa seve seve yardımcı olurum. Hatta okula gelme şansınız varsa size tanıtım bile ayarlarım. İstediğiniz bölümler hakkında bir ön bilgi edinmiş olursunuz.