Bahsettiğiniz bildirgeç örneği ile bu konudaki örnek birbirinden farklı şeyler.
Sitenin açıklaması şu şekilde: "Kullanıcıları tarafından yollanan günlük yaşama dair haberlerden derlenen, insanların buluştuğu ve bilgilerini paylaştığı bir ortam." Buna göre bence (hukukçu değilim) fikri bir hak söz konusu değil.
Zaten içeriğiden anlaşılacağı üzerede, bir tür tanıtım sitesi. Bundan yola çıkıldığında kararı veren mahkeme bahse konu sitenin maddi zararını ispatlayamamasınıda göz önüne alarak davayı açan lehine bir karar vermemiş olabilir.
Botla içerik çekme konularının çok olması bunun yasal olduğuna işaret değil. Anonim bir içerik çekmiyorsanız başınız ağrır. Mehmet arkadaşıma katılıyorum. Bu sitede epey yüksek oranda botla ilgili mesajların, alışverişlerin olması yasallığına işaret değildir, sizi yanıltmasın. Çekilen ya da çekilecek olan içeriklerin pek çoğu yasal değil. İnsanları yanlış şeylere bilinçsizce teşvik ediyor olabilirsiniz.
Benimde bir türkü sitem var. Anonim türkü sözlerini bile bir başka siteden çekmekten imtina ettim, etik bulmadım. Neticede, anonim dahi olsalar bir başkasının derleyip toparladığı, emekle yazdığı sitesinden basitçe almak (bana göre çalmak) istemedim. Bu benim kendi tasarrufumda. Sizde kendiniz için doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi nasılsa yapıyorsunuzdur. Dilerim ki, bu yasalara uygundur.