bilmeden iş olsun diye yorum yazma!!! Kimse bir şey yapamaz !!!
arkadaşım biri için bot yazdı. bot bildirgeçten ne varsa çekiyordu yorumlar dahil olmak üzere. mahkemeye verdi bildirgeç. hiçbir sonuç çıkmadı.
İş olsun diye yazmadım beyefendi. Hukuk bölümü öğrencisiyim. Birincisi her dava mutlaka bir sonuca bağlanır, ikincisi dediğinize göre bahsettiğiniz olayda bir yaptırım söz konusu olmamış. Burada hakim takdir yetkisini kullanmış olabilir yani bildirgeç sitesinin maddi bir kaybı söz konusu olmadığı (dava dosyasını okumadım üstünkörü konuşuyorum) için davalıya bir yaptırım cezası uygun görmemiş olabilir. Anlayacağınız şekilde bir örnek vermek gerekirse; arkadaşınız tüm çelik kapıları açabilen bir anahtar yaptı ve bunu bir bedel karşılığında A kişisine sattı. A kişisi bir eve bu anahtar aracılığıyla girdi ve ev sahibi olan B kişisinin bilgisayarını çaldı. Burada B kişisinin maddi zararı olduğu görüldüğü için kanunun ilgili maddesi gereğince bir yaptırım söz konusu olur.
Ayrıca bu üslubu takınıp insanları yanlış yola teşvik etmekle suç işlemiş oluyorsunuz.