patent konularinda cok tecrubeli olmamakla birlikte soyle birsey soyleyebilirim.
koc.com olayinda koc holding, koc net, koc sistem vb sadece koc kelimesi ile bire bir ortustugu icin hak talep edebilir.
arkadasin elindeki domain apple.com veya microsoft.com gibi firmanin isminin gectigi domain degil,
firmanin urettigi binlerce urunden birtanesine ait bir domain ve kaldi ki bu domaini aldigi zamanlarda bu firmanin urettigi urun ortada yoktu.
-
ayni arkadasin durumunda benimde microsoft la ilgili domainlerim var. zamanin gelmesini bekliyorum.
microsoft, hp,dell, ibm vs firmalarin gelecekte kullanacaklari isletim sistemleri ile ilgili domainlerim var.
hergun en az 3-5 kisi tikliyor istatistiklere bakiyorum Tr haric heryerden bakanlar varki bu sistemin ismi henuz asina olunmadi.
-
senin domainin ederi hakkinda fikrimi sorarsan,
(acikcasi domain satisinda fiyatlari konusunda uzman degilim)
hani 1milyon $ vereceklerini sanmiyorum ama 10-50 bin $ dan daha fazla edecegini dusunuyorum.
bir arkadasin dedigi gibi once onlarin fiyat vermelerini iste diyecegim ama onlar domainin 500.000 edecegini dusunerekten, 30.000-50.000$ verecek olsalar sen apple i kacirmamak icin 100.000$ isteyeceksin yine onlar ucuza kapatmis olacaklar. zira onlarda bu islerin uzmanlari var.
ama bana sorarsan kayseri pazarligi yap derim.
300bin - 500bin $ dan kapiyi ac derdim.
sonrasi artik anlasmana kalmis.