ant07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi o arkadaşda diyelim 500 kişinin sitesi var ve o siteleri sil diyorsun bizzat sen bir hostigci alorak, aferin kendi kendinizin itabarını yıkın, devam edin böyle hoş oluyor

sonra burda adam 3 kuruşluk hosting arıyorum diye konu açınca bir sürü teklif yağdırıyorsunuz, bir taraftan birilerinin sitesini silinmesini isteyip diğer taraftan teklif yağdıran siz hostingciklere acıyorum, beni parayı ödemeyen o çakal hiç ilgilendirmiyor, o sunucularda bulunan müşteri sitelerini garantiye alın sonra isterseniz yakın o makinaları

hiç bir zaman türkiyeden bir hostingim olmadı ve olmayacak
X firması Y firmasından sunucu kiralıyor, Z firması da datacenter. Y firması 10 gündür 3 sunucunun ücretini alamıyor. Sizde diyorsunuz ki, Y firması X firmasının yedeklerini alsın.

Y firması zaten sunucu ücretlerini alamayarak mali zarara uğramış durumda. Birde üzerine X firmasının müşterilerinin yedeklerini barındırarak ekstra maliyet yapsın diyorsunuz.

X firması müşterilerine rezil olmasın, Y firması zarara girsin gibi bir durum bu. Z verimerkezi hertürlü kendini kurtarıyor zaten bu durumda.

X firmasına yedek alabilmesi için zaten zaman verilmiş. Eğer firma bu süre dahilinde gidip yedek almıyorsa bu ne Y'nin ne Z'nin mesulliyetidir. Herşey X'te biter. Müşteri onun, sunucu ücretini ödemesi gereken, müşterisinin yedeklerine sahip çıkması gereken o.

Ticaret bu. Gelir gider dengesini sağlayamayan, gideri gelirinden fazla olupta, aylarca ayakta duramayacak mali rahatlığı olmayan kişilerin bu sektöre adım atması zaten mantıklı bir karar değil.