Yardımın için çok sağol.
1. soruda sonucu yazdıran kodu yazabildim. Ancak kaç tane 9 olduğunu nasıl bulacağını bilmiyorum.
2. soru da ise şöyle bir kod yazdım;
int asal = Convert.ToInt16(TextBox1.Text);
for (int i = 2; i < asal; i++)
{
if (asal%i==0)
{
Label1.Text = "Bu sayı asal değildir.";
}
else
{
BURAYA
}Yukarıdaki kodda galiba tam yaptım. 2'den başlayarak o sayının bir düşüğüne kadar hepsini deniyor. Kalan 0 olduğu anda asal sayı değildir yazacak. Ancak else'den sonra ne kodu yazmalıyım tekrar başa dönmesi için. Yani 2'yi denedi döngü ama kalan 0 çıkmadı elseye birşey yazmam lazımki bidaha üste çıkıp 3'e bölsün. Burada da yardım ederseniz sorularım tamamlanacaktır. Teşekkür ederim tekrardan (:
1. soruda 9ları hesaplayabilmek için tersten bir while döngüsü kurarsın , mesela deger[i]=9 olduğu sürece sayacı bir arttırırsın , değilse break deyip döngüden çıkarsın..
2. soruda bir bool değişkeni tanımlayabilirsin.. bool asalMi=true olsun diyelim , if içerisine asalMi=false yapıp break ile for döngüsünden çıkman yeterli, else içine birşey yazmana gerek yok , zaten if'de false olmadığı sürece true kalacaktır.
Senin başladığın algoritmaya göre bu şekilde tamamlayabilirsin , başka yolları da var tabiki.