Hacklink olayına çıktığı ilk günden beri karşıyım. Sırf hacklink satıyorlar diye arkadaşım olan birkaç webmasterıda listeden sildim. Bana çok ters bir olay. Prensip olarakta doğru bulmuyorum. Satanlar tabiki kendini çok güzel çıkıp savunabiliyor kendilerini, biz herşeyi güzel meşrulaştırırz zaten.
Digiklan'ın sözlerini tartışacak değilim zira virgülüne kadar doğrudur yazdıkları. Fakat anlamadığım bir nokta var. Buraya forumda 2-3 aylık adamlarda hitim gitti, sitem uçtu gibi konular açıyor, 1.5 yıllık üyelerde. Kusura bakmayın ama 1.5 yıldır bu işi yapıyorsanız ( yada daha fazla ) ve bu tarz durumlara karşı hazırlığınız yoksa, googleın kavram olarak neyi ifade ettiğini bilmiyorsanız bu işi bırakın. Neden mi? Çünkü bu iş herşeyden önce bir ticarettir, ticaretinde hiçbir zaman garantisi yoktur.
Ben web üzerinde farklı farklı işler yaptım, 2 sene önce seo danışmanlığı yapıyordum, bir ara birsürü eğitim sitesi açtım, bir ara yabancı site açıp, adsense geliri sağlayıp satıyordum, bir ara marez site açtım. Sonuçtada ne sitesi açtıysam şükür Allah'a emeğimin karşılığını aldım. Ha benimde çok batmaya yaklaştığım anlar oldu. Ama bunlara hazırlıklıydım. Çünkü burası web dünyası, herşeye hazırlıklı olmayı bilmelisin. Hacklink yüzünden sıralaman gidiyor ve para kazanamıyorsan hemen başka şekilde para kazanmayı düşünemlisin ( tabiki amacın para kazanmak ise , ha hobi olarak site açıyorsan lütfen bu dediklerimi üzerime alınma ).
Son olarak her yerde yazmaya özen gösteriyorum bunu, konu ile tam ilgili değil ama , yeni başlayan arkadaşlar aynı hataya düşmesin.
ABCD1 nickli üye ***** site açıp, gözünün önünde her hafta 200 300 lira reklam geliri alıyorsa, sende bunu görüp " yahu ***** site açayım ,iyi para varmış " dersen %90 ihtimalle script satan kişiyi, hostcuyu ve çalıştığın seocuyu zengin edip, zarar edersin. O yüzden bildiğiniz, daha önemlisi gözünüze kestirdiğiniz işleri yapmanızı tavsiye ederim.