digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz bu taktikle hiç kimsenin rekabet etmediği mücadelesiz bir aramada anahtar domain alarak başarılı olabilirsiniz. Ama sizin karşınıza tek sayfa site koyup 1 ayda sizi oradan indirebilecek taktikler de mevcut... Site içi backlink ile site dışı backlink bir olur mu hiç?
Tabii ki site dışı backlink'in önemi yadsınamaz zaten aynı fikirdeyiz yanlız anlatmak istediğim kendini backlinke odaklayan arkadaşların diğer kriterleri gözden kaçırdığıydı. index sayısı arttırılarak da sıralama alınabileceğinden dolaylı olarak 3-5 sayfası olup bol backlinki olan sitelerden daha önde çıkılabileceğinden bahsettim.

Bir arkadaş bazılarının seo'dan anlamadan şansa üst sıralarda olan kişilerin olduğundan söz etmiş evet kısmen doğru bakın şöyle bir örnekle anlatayım;
1)xxx.net sitesi rakibimde, xxx.org bende yaklaşık 1,5 sene önce bi kaç hafta arayla açtık
2)index sayısı 150-200 civarında, index sayım 2400 civarında
3)ayda 1 içerik giriyor, ayda 100 içerik giriyorum
4)hem kalite hemde sayıca backlink olarak ondan daha öndeyim.
5)Site içi seo deseniz tüm detaylarına kadar uyguladım sorun yok ancak onun siteiçi seoda bir çok eksiği var, ayda bir yazdığı yazılardaki spam kelimeler cabası.
6)Sitemiz aynı kitleye hitap ediyor, ben kitlenin istediği bilgiyi her ay onun sitesinden 6-7 gün önce veriyorum o ise günü geldiğinde bir iframe sayfada bilgiyi sunuyor.

Bakın görüyor musunuz hemen hemen birçok kriterde ondan öndeyim ancak bu site bir çok ana anahtar kelimede önümde çıkıyor. Hitlerimiz kafa kafaya, ben içeriğimin fazla olmasından dolayı yan kelimelerle onu yakalıyabiliyorum, harcadığım ekstra çabanın faydasını ancak öyle görüyorum. Bakın benden önde olduğu bariz olan tek kriteri yazıyorum;

7) ziyaretçilerin sitemde ortalama kalma süresi: 3 dakika 57 saniye
onun sitesindeki ziyaretçilerin sitede kalma süreleri: 12-15 dakika

Ziyaretçilerinin sitede kalma süresi benim sitemin 4 katı civarında, burada sağladığı avantaj tüm diğer kriterlere bedel. Peki bunu nasıl sağlıyor? Herif sitesinin en altına bir chat box koymuş, siteye giren ziyaretçi aradığını bulamıyor ancak kendisiyle aynı bilgiyi arayan ziyaretçileri chatboxta bulup muhabbete başlıyor. Uzun süre gözlemledim sitede saatlerini geçiren ziyaretçiler oluyor. Bilgiyi ben sunuyorum ziyaretçiyi o topluyor. Benim siteme giren ziyaretçi alacağı bilgiyi alıp onun sitesinde sohbet etmeye gidiyor

Özetle anlatmak istediğim kendimizi sadece backlinke odaklamamamız lazım, çoğumuz seo=backlink gözüyle bakıyoruz. index sayısı, ziyaretçinin sitede kalma süresi, siteye doğrudan giren ziyaretçi sayısı, sosyal sitelerden gelen ziyaretçiler, outlink (kaliteli ve alaklı siteye yapılanı çok fayda sağlıyor) gibi çok önemli kriterleri çoğu zaman göz ardı ediyoruz. Kendimizi çoğu zaman backlink toplarken, siteye orjinal içerik giricez diye yok yazı içinde h1 tagı kullanıp altını çizip w3c standarlarına uyup uymadığını kontrol ederken bulmuyor muyuz?