digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle hırsızın hiç mi suçu yok diye sormak lazım.
Bana göre sen 8 de 4 da suçlusun, sana anti seo yapan ******** 8 de 3 suçlu, google ise 8 de 1 suçlu.

Sen dünyanın en mükemmel sistemini kur sonuçta onu insanlar yönetir. Hele hele değişkenlerini insandan alan bir sistem her zaman böyle arızalar çıkarır.

Bu forumda black hat seo ile ilgili alan açılsın diyenlere karşı çıkmamın asıl nedeni budur. Siz neye hangi bilgiyi verdiğinizi bilmiyorsunuz. Forumda alakasız backlink siteye zarar verir denmeye başlandığında kimse alakalı link almak için motive olmuyor rakibe alakası zlink kasmak için motive oluyor. Ama insanlar alakasız linkler ile saldırmadan da önce botnet ile site kapatarak bir birinin üzerine çıkıyorlardı. Sen google buna bir çözüm getirse sorun bitecek siten düzelecek mi sanıyorsun? Hırsıza kilit dayanmaz.

Bu durumda en az google suçlu belki de... Google buna bir önlem alsa sana saldırmanın başka yolunu bulacaklar merak etme. Ayrıca google bir arama motorudur ve sıralama eleme mantığı ile gitmek zaten büyük bir sorundur.

Nede sen 8 de 4 kusurulusun biliyor musun? Eer tüm başarın google'a bağlıysa suçu ona atmayacaksın. Google sen para kazan diye kurulmuş bir şirket değil. Özellikle seni veya beni yani webmasterları hiç önemsemez. Google'ın para kazanmasının nedeni ziyaretçidir. Bu durumu anlamayan bir sürü webmaster var bu forumda da. Para kazanmalarının nedenini google'da yukarıda çıkmaları zannediyorlar. Oysa onlara para kazandıran şey sitelerine gelen ziyaretçilerdir. Ama bütün eforlarını google'a kendilerini beğendirmek için harcıyor ziyaretçi için bu çabanın çeyreğini göstermiyorlar.

Sen de markalaşmaya, ziyaretçi memnuniyetine önem verip, google dışından alternatif ziyaretçi kaynakları yaratmak için çaba sarfetmediysen, yani riski dağıtmadıysan suçu google a atamazsın. Google'a para mı veriyorsun web sitesi olarak da hizmet bekliyorsun? Adwords reklamı veren biri çok para veriyorum niye yukarıda çıkarmıyorsun diye hesap sorabilir. Ama sen bir webmaster olarak google'dan neyin hesabını sorabilirsin. Google kime şerefsizin biri ona saldırırsa, onu koruyacağına dair taahhüt veriyor. Google ziyaretçiye en iyi sonucu vermek için uğraşır. Webmasterların birbiri ile olan itişip kakışmasına çözüm bulmak için harcamaz kaynaklarını.

Bunun tek bir çözümü vardır. Google dışında da ayakta kalmak için alternatifler geliştirmek. Yoksa google yahoo bing farketmez. Önemli olan senin sitenin google'dan ucuza ziyaretçi getirirken markalaşması ve kullanıcı ile olan ilişkilerinde mümkün olduğu kadar direk temas kurabilmesi. Yoksa google anti seo konusunda yeni filtreler geliştirse de yurdum çakalları yeni saldırı metodlarını daha hızlı geliştireceklerdir.
10 numara yazı. Özet ve gayet net.