Arkadaşlar merhaba;
Yaklaşık 5 ay önce R10 hesabım hacklenmişti.
Ben de R10'a arkadaşımın hesabı ile girip sanki WebWon'dan alışveriş yapacakmış gibi yazışmalar yapıp hackleyen kişinin banka hesap bilgileri, TC kimlik numarası ve cep telefonu numarasını almıştım.
ve bundan bir ay sonra da (yani 8. ayda) hem hotmail hesabımın, hem de godaddy hesabımın bilgileri değiştirilmişti,
Tam 32 adet domainim çalınmıştı. E-mail hesabımı kurtarabilmiştim. Olay günü savcılığa gidip ayrıntılı bir dilekçe ile savcılığa suç duyurusunda bulunmuştum.
Bugün savcılıktan çağırıldım. Hesabımdaki tüm domainlerimin fatura bilgileri istendi, bunları düzenleyip savcı beye götürdüm. Bu konuda gerçekten bilinçli bir savcı idi.
Ben "internet site isimlerim çalındı" diye lafa başladığım sırada "domainleri hangi firmadan kayıt ediyorsun ?" dediğinde çok şaşırdım. "Godaddy" cevabını verdim.
Godaddy'yi bildiğini vs. söyledi. Gerçekten bu işleri bilen bir savcı vardı karşımda.. Çok ilgili ve bilgili idi gerçekten.
Beni tüm şikayet evraklarım, fatura belgelerim ve birkaç evrak ile bilişim suçlarına sevk etti.
Bilişim suçları şube müdürlüğünde R10.net hesabıma girilen ip'ler, hotmail hesabıma girilen ip'ler ve godaddy hesabıma girilen ip'ler tespit edilecek ve savcılığa evrağım dönecek..
Bundan sonrası vay hacker'ın haline..
Sizlere örnek teşkil edebilmesi için bu yazıyı yazıyorum. Bir dolandırıcılık olayı ile karşı karşıya kaldığınızda (ki umarım kalmazsınız benim 2 yıllık emeğim yok oldu.) savcılık ve adalet gerçekten bu işleri bilerek yapıyor. Açıkçası ben bu kadar ilgi beklemiyordum.
Umarım adalet yerini kısa sürede bulur ve zararım karşılanır. Daha sonra domain işine tekrar girebilirim umarım.. Çok özledim domain kovalamayı.
4 YIL SONRA DÜZENLEME : Konu
ŞURADAN DEVAM EDİYOR...