Hocam ben sana daha fazlasını söyleyeyim. Meta description olayları bile yabancı forumlardan çıktı.
Ama bu sence problem mi? Kaç tane Türklerin geliştirdiği IDE var? Kim Türkçe bir bilgisayar programlama dili geliştirdi? Hanginiz Türklerin geliştirdiği bir işletim sistemi kullanıyorsunuz (devşirme pardusu saymazsanız).
Türklerin yazdığı kaç tane framework var? Birleşip open source bir yazılım üreten kaç Türk programcı var.
Kusura bakma ama, donanımı, işletim sistemini, yazılımı, server side dilini, client side dilini, markup dilini, temel network iletişimini tamamen yabancılardan öğrendiğimiz gibi SEO'yu da yabancılardan öğreniyoruz.
Ama bu konuda çok geri olduğumuzu düşünme. Yabancı forumlarda ebook diye satılan seo taktiklerinin çoğu benim bir kaç sene önce üzerinde deney yaptığım konular olabiliyor. Yabancı forumlarda takılan adamları bilge ingilizler, süper zeki fransızlar, dahi amerikalılar sanıyorsan yanılıyorsun. Yabancı forumlarda da üçüncü dünya ülkeleri fink atıyor sadece. Hintlisi, Pakistanlısı, Rusu, Faslısı, Cezayirlisi...
Yani yabancı forumları ingilizce yazışılan yerler diye çok bir şey sanmamak lazım.
saygılar
Ekleme yapmak istiyorum:
Yabancı forumlarda coca colanın sırrını aramak yerine, şaraptan anlayanları bulmak lazım. Bahsettiğiniz hintli pakistanlı..vs ile iş yapıp (backlink kastırma, kaliteli sitelere özel yorumlar yazdırma, makale yazdırma vs) acayip paralar kazananlar var.