ATABEY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bazı arkadaslar demıs kı: google sacmalıyor, google delırdı gıbı cumle kullananlara kızıyorum dıyolar.

BENDE DIYORUM KI GOOGLE NE HALT YEDIGINI BILMIYO. MANTIGI YOK

bırcok kelımede bırcok sıteyı ıncelıyorum sureklı. sadece kendı sektörlerımı degıl rakıp sektörlerıde

1- domaın yasıymıs peh. bı kac aylık sıtelere googlenın tavan yaptırdıgını goruyorum

2- spam yapılmıcakmıs peh. ebesının nıkahı kdr spam yapan etıket kasan adamların kral oldugunu goruyorum

3- ozgun olcakmıs peh. delı gıbı ozgun yazan adamların sıtelerı yerlerde gezıyo. botla yazı ceken adamlar tavan yapıyo

4- saglam backlınkın olcakmıs peh. sıfır backlınkle adamlar ne hit alıyo. ama delıler gıbı lınk verılen tavsıye edılen sosyal paylasımlarda donen sıteler yerlerde gezıyo

sımdı akıllının bırısı cıkar der kı. bunların hepsını veya baska etmenlerı olması gerektıgı oranda kullanırsan kral olursun herseyın fazlasıda azıda zarar der. onada hadı ordan derım ıstedıgı sektörde 5 para etmıcek sıtelerın ( her acıdan) delı hit bastıgını gösterebılırım.

bırısıde cıkar der kı googlenın algorıtması bu. bır bıldıgı vardır. onada derım kı: ıcıne edeyım böle algorıtmanın. konusturmayın benı gece gece. zaten ruh hastası ettı google. GOOGLE NE HALT ETTIGINI BILMIYO. BILDIGINIDE KIMSE IDDAA EDEMEZ. CAFFEIN DENEN SALAK BİŞİ CIKARDILAR ARAMALARIN ICINE ETTILER.

sonucta bende bı userım. googlede her konuda arama yapıyorum. eskıden daha mantıklı ve duzgun sonuclar cıkıyodu su an resmen batmıs ve bıtmıs durumda.

yenıden degerlendırme ıstegıne bıle 20 gunde cevap veren bi sistemın mantıklı calısması ıcın kımse bişi beklemesın. emek verılmeyen botla yazı ceken sıteler tepelerde. ınsanların esek gibi calıstıgı emek verdıgı sıtelerın yuzde 90ı berbat halde.

google resmen batmısta adam gıbı bı rakıbı olmadıgından mecburen kullanıyoruz ıste.

HA BIRIDE CIKARDA GOOGLENIN 1 SENE ONCESINE GÖRE DAHA IYI OLDUGUNU IDDIA EDERSE. VEYA ALGORITMASININ SAGLAM OLDUGUNU SÖLERSE. onada tek sunu derım. bıldıklerını anlat kı 38 gundur yerlerde olan hıtımızı yukseltelım
Google'ın en iyi sonucu verdiğini söyleyen yok zaten. Google hiç bir zaman en kaliteliyi siteyi yukarı çıkarmaz. En kaliteli site puanını alanını çıkarır. Bu puanı da senin baktığın gibi insan gözü ile puanlamaz. O yüzden senin kaliteli dediğin bir siteye spam puanı verebilirken, spamin kralını yapan black hatçi bir adam google'ın bu puanlamasına uygun site hazırladığı için spamini gizleyebilir.

Google'ın kötü sonuç verdiği sapıttığı anlamına gelmez. Bu bir politikadır. Google yerleşik doğrular yerine devinen doğrular istiyor. Bu bir bilgi politikasıdır. Bundan 20 sene önce okullarda uygulanan sistem öğrenci öğretmenin verdiği sabit değişmez mutlak bilgiyi dinler şeklindeydi. Şimdi bilginin değişebildiğini, gelişebildiğini ve güncel olmayan bilginin hatalı olduğuna dayanan bir sistem var. Çocuklara öğretilmek istenen bilgi açlığının güdüleyeceği bilgiyi arama bulma ve değerlendirme yöntemleri.

Google da ik açıldığında kesin mutlak sıralamalar ile gidiyor bu sıralamaları nadiren değiştiriyordu. Ama politika değiştirdi. Bu politika değişikliğinin asıl nedeni FRESH yani taze kalabilmek. Google arama sonuçlarında taze kalmanın yolunun taze web sitelerinden geçtiğini biliyor. Bu tazelik mevzusu başlı başına makale konusu.

Elbette bu tercihin bazı geri tepmeleri de mevcut. Yani google aramalarda devinime ne kadar izin verirse araya spamcilerin sızma ihtimalini o kadar yükseltir. Çünkü bir arama teriminde bir spamcinin çok uzun süre varlığını sürdürmesi mümkün değildir ve eski statik sistemde zorlu aramalarda istikrarlı disiplinli siteler üst sıralara yerleşeceği için spamcilerin şansı daha azdı.

Şimdi yeni sistemi iyi okuyabilen bir blackhatçi araya eskisine oranla daha rahat sızabiliyor. Üstelik kötü niyetle kullanılır diye söylemeyeceğim bir kaç özelliği ile spamcilere ciddi olanak da veriyor.

Ama şu konularda yanlış düşünüyorsun. 1- backlinksiz site yoktur, havayı da göremiyorsun ama bu havanın olmadığı anlamına gelmiyor 2-bir kaç aylık site üzerine çıkabilir sen onun trustrankini nereden aldığını göremiyorsan, 3- googleın anlayacağı istatistiksel spamci verilerini vermediğin sürece spamin kralını yapabilirsin ne olduğun değil nasıl göründüğün önemlidir. 4-özgünlük aynı konuyu kendine özgü kelimelerile anlatmak değildir. bu şekilde özgünlüğün prim getirdiğini zannedenler kendisinden botla veri çeken sitelere çalışırlar.

Son olarak senin google aramalarındaki memnuniyetsizliğinin pek de bir önemi yok. Google hem elindeki imkanlar ile hem de kamu oyu araştırmaları ile her algoritma değişikliğinin kullanıcı tarafındaki memnuniyetini ölçmeye uğraşır. Eğer kullanıcı tarafında ciddi bir memnuniyetsizlik görürse rötuş yapar. Ama arama sonuçlarındaki son algoritma değişikliğinin de zaten kullanıcılardan gelen talep üzerine yapıldığına inanıyorum.

Webmasterın ne düşündüğünün google için zerre kadar değeri yoktur. Facebook ile google birbirine meydan okuyabilir. Ama diğer herkes kurallarını google'ın koyduğu oyunu oynamak zorundadır. Mahallede 3 korner bir penaltı diye kendi kuralını koyabilirsin ama maça çıktın mı hakemle tartışamazsın 3. kornerde penaltı çalmadı diye. Oyunun sahibi kimse kuralları o koyar.

saygılar