Websitesinin tasarımının Pageranke zerre kadar etkisi yoktur. Bana boş sayfa verin.<html><head><body></body></html> Pagerank 6 yapayım size. Sayfa tasarımındaki optimizasyon google ın içeriği rahat okuması ve anlamlandırması açısından önemlidir. Ama sadece tasarımın hatrına google bir siteye değil pagerank günahını vermez... Arkadaş 7 aydır siteye bakmadım hala pr3 demiş. Google Pagerank güncellemesini en son ne zaman yaptı acaba?
Sanırım "en son güncellemeyi ne zaman yaptı" diye bana soru yönelttiniz? Bu sorunuz üzerine araştırdım ve yine R10 forumu kaynak olmak üzere şöyle bir sonuca ulaştım,
Ilk PR 31 Mart - 30 Nisan Update
PR 31 Haziran-30 Temmuz Update
Üçüncü PR 31 Eylül - 30 Ekim Update
PR 31 Aralık Güncelleme - 31 Ocak 2011 Dördüncü
Ve en son güncellemenin Eylül ayı içerisinde olduğunu öğrendim. Ne için sordunuz bunu? PR değerimin düşmüş olabileceğini belirtmek amacı ile mi?
Bir diğer nokta ise "7 ay" demişsiniz ki ben hiç öyle bir cümle kurmadım. Okumamışsınız bile yazdığımı. Ben "PR 7 sitem var dedim ve kendi sitemde PR 3 dedim ayrıca yüz yıllardır da el sürmedim, hiç bir meta tag, seo, ıvır zıvır çalışması yapmadım" dedim. Alan adım 2004 kayıtlıdır. Sitem 2004 Kasım'ında açıldı. Ve açıldığı günden bu yana 1 kez o da sanırım geçen sene Eylül ayında update edildi. Ve sitem yaklaşık 4-5 senedir PR 3

Hiç değişmedi de. Hatta şöyle istatistiki bilgisini de sunayım;
Alanadı: .....
Google PageRank Google PageRank: [Google PageRank 3]
[Valid Rank] Alexa Rank Alexa Rank: 17 milyon küsür
Yahoo Backlink Yahoo Backlink: 127
DMOZ Dizini DMOZ Dizini: Evet
Hit: 4
Alanadı Yaşı Alanadı Yaşı: 6 Yıl, 285 Gün
Google Backlink Google Backlink: 3
Alexa Backlink Alexa Backlink: 2
Yahoo Dizini Yahoo Dizini: Hayır
Google İndexli Sayfa Google İndexli Sayfa: 5