digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşin felsefesine hakim olmayınca böyle oluyor işte.
Webmaster'ım diyen adamlar artık spami normal görmeye başlamış ne spamdir ne değildir ayıramaz hale gelmiş. Ne kadar normal olduğundan bahsetmeye başlamışlar.
Bloglar birer backlink kaynağıdır amas sahibi sizin linkinizi gönüllü eklerse. Yoksa adamın konusu ile alakasız bot programlar ile ekleyenler spamcinin kralıdır.
Bir sürü sitemde bu botçuların mail ve yorumlarını silmek için adam tutacağım neredeyse.
Sosyal medyada botla konu paylaşmak, kullanıcılar tarafından gönüllü olarak değil botla ya da paralı manuel imleme yaptırmak spamin kralıdır.

Bir de bu işe karşı çıkmanın programı kullanmakla falan alakası yok. Herkes herşeyi bilir ama herşey her yerde konuşulmaz. Bu işi öğrenmek isteyen black hat forumlara takılır. r10'u w@rezci, black h@tçi duruma sokmamalısınız. R10 SEO için Türk kullanıcılarına yönelik değerli bir kaynak. Burada işi kitabına göre tartışmak lazım.

Siz üniversitede işletme okurken işin olması gerektiği doğru AHLAKLI yanını öğretirler. Hangi işletme fakültesinde VERGİ KAÇIRMA Yöntemleri, FATURA ŞİŞİRME Stratejileri diye ders gördünüz. Hangi hukuk fakültesinde Savcıya Rüşvet verme, Hakimi Baskı altına alma dersi var. Çalışma Ekonomisi okuyanlara Tazminatsız İşçi Çıkarma Yöntemleri dersi mi veriyorlar veya Spor Akademilerinde Testte Çıkmayan Doping türlerini mi öğretiyorlar?
Oysa Vergi Kaçıranlar, Savcıya Rüşvet Verenler, Doping Yapanlar yakalanmadıkları sürece başarılı sayılırlar ama bu işler el altından yapılır. Ahlaki olmayan şeyler gizli yapılır. Açık açık yapılmaz.

Galiba bizim ülkemizin asıl sorunlarından biri kendimizi ait saydığımız işlerin, sınıfların felsefelerini bilmememiz. Sistemin açıklarını kullanarak başka sitelerin donanım ve yazılım kaynaklarını zamanlarını ve emeklerini ya da ziyaretçilerin zamanlarını kendi çıkarları için haksız kullananlar SPAMcidir.

Bu forumun bu kadar ilgi gören ve takip edilen bir yer olmasının nedeni, forum sahiplerinin w@rez, sp@m, h@ack konuları yerine normal legal konuları kendilerine yayın politikası olarak seçmeleri. Sizin anketiniz de bir şeye yaramaz. Forumun yayın politikasını forum yöneticileri belirler. Ve forum kurallarında spam yasak yazıyorsa sizin burada ankete açmanız hiç bir anlam ifade etmez.
ben webmasterım demedim hiçbir zaman..dememde..fikirlerinize saygılıyım..ikili tartışmaya girmek gibi bir amacım hiçbir zaman olmaz..bu sizin bakış açınız elbette..o zaman kimse backlinkde satmasın..siz yorum yapılmaz diyorsunuz ama yabancı sitelerde rekabet edemiyoruz..adamlar kralını yapıyorlar bu işin..siz ise spam diyerek eleştirebiliyorsunuz...forumun yayın politikalarını vs yöneticiler belirler ama anket düzenlemenin bunun ile ne alakası var..yanlış birşeymi yaptım? sanki bu anket iyi olunca modlar onaylıyacak..amacım bu konuda ne düşünüldüğü..

sizin görüşlerinize tek bir yerde katılmıyorum..siyah şapka dediğiniz sadece spam yorum yapmak değildir..sosyal sitelere link atmaktamı spamdır? yada dizinlere? lütfen sadece yorum kasmak olarak algılanmasın bu olay..öyle dökümanlar varki pdf taktikleri anlatıyorlar...bunların paylaşılması ne sıkıntı yapabilir? kimse öğrenmesin mi?