turank adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşım konuyu değiştirmesen iyi olur, domain şu an namejet'de, sen bunun adına anlaşma de, ben yakalama diyeyim, orası önemli değil. pre-release anlaşma meselesini herkes biliyor, network solutions'da bile link var.

"sahibi hala domaini uzatma şansına sahip" demişsin, böyle birşey yok. insanları yanlış yönlendirmeyelim.
namejet, snapnames, tdnam gibi anlaşmalı girmalar 40 gün dolmadan domainleri açık arttırmaya sunabiliyorlar ama bu demek değil ki domain eski sahibinden alındı! diyelim 30. günde açık arttırmaya çıkan bir domain 35. gün satılırsa hemen el değiştirmiyor. 40.güne kadar alan kişiye yollamıyorlar, namejet bu konuda oldukça çakaldır mesela en son eskisehir.org domaininde oldu, 1'den fazla kişi backorder yaptığı için açık arttırmaya çıktı. hatta yanlış hatırlamıyorsam açık arttırmada teklifler bile verilmeye başlandı ama buna rağmen sahibi domaini uzattı ve domain eski sahibinde kaldı. hatta adama mail atan da bendim, açık arttırma devam ederken domaini neden düşürdüğünü sormuştum (hala domaini uzatıp uzatabileceğini bilmeden mail atmıştım o zamanlar çünkü ben de senin gibi uzatabileceği konusunda hiçbir bilgim yoktu, şimdi olsa atar mıyım heralde atmazdım...) adam da benim mailimden hemen sonra domaini uzatmıştı

bkz kanıt: https://www.r10.net/domain-appraisals...sehir-org.html
-----------------
eskisehir.org domainine bakalım;
bkz: eskisehir.org register tarihi 1 MAYIS
bkz: eskisehir.org'un uzatıldığı tarihi 6 HAZIRAN
(1 mayıs-6 Haziran arasında mayısın 31 çektiğini düşünürsek 37. günde uzatma işlemi gerçekleşmiş)
avare.com domainine bakalım;
bkz: avare.com register tarihi 21 EKIM
bkz: şu anki tarih 27 KASIM
(21 ekim-27 kasım arasında ekimin 31 çektiğini düşünürsek 37. gündeyiz.)
-----------------

anladın mı? hala uzatma şansı var arkadaşın. hatta 3 gün daha uzatma şansı var.

bu olayı direk olarak ispatlamak istiyorsan da şunu yapabilirsin; networksolutionsdan düşecek dandik bir domaini parayla satın al paneli sende olsun. namejette de farklı bir kişi gibi bu domaine 69 $ ver satın al. 40.gün dolmadan da networksolutions paneline girip uzatma işlemi yap. gör bakalım noluyor?

sen bakirkoy.net'i aldığında da aynı şey oldu. godaddy sana onu 1 hafta sonra yolladı. neden 1 hafta sonra yolladı zannediyorsun aptal mı adamlar? düşün bakalım, basit bir işlemi 1 haftada yapmak çok mu zor koskoca firma için? adamın hala o domaini uzatma şansı vardı. uzatsaydı, sana godaddy özürlerini bildiren bir mail yollayıp paranı geri iade edecekti. bunları da inceleyebilirsin. çünkü meraklısın bu konulara biliyorum ama karşındaki insanla konuşurken hitap şekline önem ver arkadaşım. insanlarla azarlar gibi konuşma. bir mesajımda bile seninle böyle bir diyaloga girmedim. ben girmiyorsam sen de girme, insanlara az da olsa saygı çerçevesi içinde mesajlar yolla. bu alışkanlıkların sana hayatının hiçbir döneminde bir şey kazandırmayacak buna emin ol.