DMOZ hala daha kaliteli olarak biliniyor ve bazı kesimlerce saygı görüyor. 3 yıldır bu işin içindeyim. DMOZ'da kayıtlı site ilk ve sadece bizim eklediğimiz haberi aldı, en başına bir cümle yazdı ve yayınladı. Ne kaynak gösterdi ne de başka bir şey. Sitemiz DMOZ'a kayıtlı link satıyoruz diyenleride görüyoruz. Para karşılığı DMOZ'a ekliyoruz diyenleri de.
Benim kabul edemediğim tek şey haksızlık. Kardeşim gönüllü olarak editör olmuşsun. Siteler incelenmeleri için sana geliyor. Bakarsın varsa bir sorunu dersinki şu şu sebeplerden dolayı siteniz kabul edilmemiştir. Bunları düzelterek 3 ay sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz. Çok mu zor böyle bir mail atmak? Siz işine 6 ay gitmeyen bir yönetici gördünüz mü? 6 aydır düzenleme yapmamış adam ama o koltuk hala ona ait. Bir kişinin aklına gelmedimi buna bir kısıtlama getirmek?
Sitem joomla ve sitenin joomla ya da wordpress olması kesinlikle DMOZ'a kayıt edilmeme sebebi değildir. Açarım DMOZ'u binlerce wordpress ve joomla site gösteririm. Bunların burada ne işi var o zaman derim! Sitede reklam yayınlamakta DMOZ'a kabul edilmeme sebebi değildir. DMOZ'a kayıtlı siteler ne kadar reklam kullanıyorsa bende en fazla onlar kadar reklam kullanıyorum. Sunucuya ihtiyacım var yakında düzgün bir yerleşim yaparak siteden gelir elde edemeyecek miyim? Splash ya da banner yok, özel reklam almıyorum, hile hurda yapmıyorum, link satmıyorum.
Herkes biraz daha sorumluluk alır umarım. Bu böyle gitmez.