Ben de hep gerekli alet ve makinaları firma bedava karşılıyor zannederdim. Maliyet çok yüksek oluyor bu hesapla. İşlek bir yere açılmazsa hiç de kâr edilmez.
1 Restorantı güzel biyere açacaksın ki kar edeceksin.
2 Her hamburgerin ve patateslerin orjinallerinden kesinti yapacaksın. Yani Gıda Maliyeti yapacaksın.
Normalde Orta boy patates 116 Gramdı galiba. Biz ona bi maliyet yapardık 70 Gram çıkmazdı. Aynı şekilde Orta boy cola ya 3/1 oranında buz koyuluyor normalde biz ona 3/2 buz atardık koladanda maliyet yapardık.
Mesela elemanları iş yoksa 2 - 3 Saat çalıştırıp vardiyadan cıkaracaksın işçi maliyeti olacak. İş yokken hepsini 8 saat çalıştırırsan zarar üstüne zarar. Zaten elemanlar bu erken çıkarma olaylarını hiç sevmez.
+ Her çalışan eleman burgerking e beddua eder gerçekten çok kapitalist bir düzeni var.
Elemanlar vardiya süresince yorulsada ölsede Müdürden izin almadan vardiyadan çıkamaz + Oturmak yada biyere yaslanmak yok. Boş durmak yok. İş yoksa hemen temizliğe başlıyorsun. Susadıysan Müdürden izin alıp Su içiyorsun. Yani demek istediğim Oralarda çalışan Elemanların afedersiniz hayvandan farkı kalmıyor yapmadıkları işde yok benim gibi. Eğer restorant açacaksanız bunları bilin her elemanınız size ve açtığınız restoranta arkasından beddua edecektir bu kaçınılmazdır.
Patron restorant müdürne baskı yapar İşçi maliyeti çok fazla biraz düşürelim. Bunu 2 türlü yaparlar genelde. Elemanı vardiyadan cıkarırlar. Bazen vardiyadan cıkarmazlar müsait degildir vardiya. Elemanı çalıştırırlar Saatlerini yazmazlar.
Mesela gece kapanış vardiyası 16 - ile 18 arasında gelir gece 2 yada 3 e kadar çalıştıkları saat yazılır. Ondan sonrası yazılmaz. restorant büyükse zaten en erken kapanıştan 5 de çıkarlar. hergün her kapanış elemanından 2 saat kâr edilir. Kul Hakkı yenir.
Kapanış zaten en zor olan vardiyadır bize özel servis tutulur elemanları gece o saatte evine bırakması için. Her eleman kapanış olmamak için dua eder. Öyle bi temizlik yapılıyorki. Dondurma makinası. Yağlar . Wattlar. Broiler. Yerler. Patates ünitesi. Lobiler. Hergün elemanların canı çıktıgına bazen arkadaşlarımın zar zor geldiklerine gelseler bile çalışma isteği kalmadıklarına hep şahit olmuşumdur.
+ Tab gıdanın Tuzlada çok büyük bir fabrikası var Gıda hariç diğer ürünlerin büyük bir kısmını orada üretiyorlar.