Ben kendime göre cevaplayım isterseniz. Bana göre şuan tamamen kullanıcının ihtiyacına göre yapılan, para kazanmanın amaç değil araç olduğu her proje büyüktür. Başarılı olacaktır.
Örnek verelim. Zaytung. Belli bir özelliği yok. Kod namına hiç bir şey yok. Ama özgün, yaratıcı ve insanları güldürüyor. Hızla büyüdü.
Fizy. Her gün girdiğim bir site oldu. Hatta fizy.com/mood bölümü geliştirilsin çok daha kral olacaktır.
Bunun gibi insanların ihtiyacını giderecek siteler her zaman kazanır. Ama bizim basit webmaster mantığı ile değil. Fizy bizden birinin elinde olsa 10k da basmıştı splash reklamı.
İlla web projesi yapmak zorundada değilsiniz. Online alışveirşde çok büyük paralar var. Ve hala açık var. Bulun kendinize bir açık. Araştırın üreticilerini başlayın satmaya.
R10 gibi bir platformdan yani olayın zemininden yetişmiş biri e-ticarette az çok maddi destek ile sırtı yere gelmez. Tabi kafası çalışıyor ise.
hocam bende ondan bahsediyorum. hepimizin yaptığı bu tür işler var. fizy dir zaytung dur bunlar ikamesi bol sitelerdir. zamanında bir farklılık ile çıktılar. gidişatlarını ve uygulamalarını hiç bozmadılar. o yüzden hala sağlam ayaktalar.
diğer yandan ben bir önceki cevaptada söyledim. interneti yanlızca web sitesi olarak görmek asıl vizyon eksikliğidir. misal web siteleri benim kazancımın %20 sini anca oluşturuyor. söylemek istediğim bir noktadada o. alışveriş ve satış tarzı yüzlerce sistem, yüzlerce site, binlerce affiliate hizmetleri var. biraz onları araştırmak lazım. yeni ürünler, yeni fikirler ve yeni stratejiler satmak olmalı birazda derdim. çünkü web piyasasında çok sivri fikirlerinizi çok iyi şekilde hayata geçiremezseniz başarılı olamıyorsunuz. bugun projelerin %99,9 u başarı sağlamıyor.
bence sağlam proje; birazda farklılığı tek olan özellikler bulmaktan geçiyor. yani fizy açmışsın, twitter yapmışsın hiç ama hiç önemi yok. insanlarda etki uyandırabilecek bir şekil belirlemek gerekir. Hedef kitle özelliklerini iyi bilmek gerekir. Bir yandanda hedef kitlenin aslında bir tüketici olduğunu aklımızdan çıkarmamız gerekiyor. Tüketicinin beğenileri, tercihleri, gereksinimlerini, ihtiyaçlarını iyi analiz etmemiz gerekiyor. Tüketiciler üzerinde hayranlık uyandıracak fikirler her zaman başarılı olur. Onların bir ihtiyacını, beğenisine göre ona sunarsan ilerleme çok kolay olacaktır.
sonuç olarak bence sağlam proje sürekli para kazandırabilecek bir iştir. geriside teferruattır. saygınlık başarı hissi falan bunlar getiri ile orantılıdır. projenizi tutturursunuz, ama aldığınız hit günlük 1000 i geçmez ise kimse size saygı duymaz.