Doğma - büyüme istanbulda yaşayan birisi olarak köy hayatı ve çiftçilik hakkında bilgim yok denicek kadar az sadece yaz tatillerinde işten fırsat bulduğumda 10-15 gün kadar kalıp geri gelirim.

Malum kurban bayramında fiyatlar özellikle avrupa yakasında uçmuş durumdaydı. Anadolu yakasından 5.100 tl ye canlı 500 kg gelen bi kurbanlık aldık. Kesimden sonra 250 kg civarı geldi.

Babamın gençliği köyde geçtiği için tanıdıkları çok var ve az-çok bu işlerden anlıyor. Kurbandan sonra bana teklifi aynen şu oldu ;
-Nisan/Mayıs ayında köye gidicem ( hersene gidiyor ) 1 tane dana alayım ortalama 1.500-2.000 tl civarı yaz boyu ahır var dışarıda yayılıyor kurban bayramına doğru ahıra çekip 100-150 tl lik bi yem versek (et yapar) kurban bayramında o danayı nakit almaya kalksak en az 3.000-3.500 tl yapar. Biz keseceğimiz için satış fiyatı beni çok fazla ilgilendirmiyor.

Her sektörün iş başlangıcı için mutlaka ideal bi zamanı vardır. Ne zaman doğurur şartları ne olur orasını bilmediğim için yorum yapamıyorum. Bence bu işe giricem derseniz kurban bayramına yakın bi dönemde giriş yaparsanız, masrafların bi kısmını bu şekilde çıkartabileceğinizi düşünüyorum ama dediğim gibi profesyonel bi bilgi sahibi değilim sadece gözlemlediğim kadarını söylüyorum.

Bazı arkadaşlar süt fiyatları vereceği günlük max. ürün vs. hesapları yapmışlar o konuda bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım.