Efe4ka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
güzel bir açıklama olmuş. hiç bilmeyenleri bir güzel aydınlatacaktır. yazan arkadaşında dediği gibi basite indirgenmiş olmasa bu bot ise büyük ihtimalle orta veya iyi php bilen bir kişi tarafından yazılmış Pro biri değil. belli bir satır girinti düzeni yok, değişkenlerin yazım biçimleri karışık. DRY yok.veritabanına girilse GET olayı nedeniyle injection yenebilir .sonra bellek temizleme ob vs kullanımları yok.
bütün dosyayı buffer a yükleyeceğinize cURL gezinti yapmak çoklu haber çekimlerinde %200 lük performans sağlar. vs vs.
sonuç itibariyle güzel bir anlatım yazan arkadaşı kutlarım.
Yorumun için teşekkürler arkadaşım. Ancak forumda çok sayıda özel mesaj almam nedeniyle bu yazıma yer verdim. PM atan çoğu arkadaş, PHP de temel seviye bilgilerine sahip olduğundan dolayı, onların düzeyinde anlatmalarımı istediler. Bu nedenden dolayı ayrıntılara, cache temizleme, ob .vs konularına girmedim. Yazımı okuyan arkadaşların PHP Bot Mantığını en kolay biçimde anlayabilecekleri bir yazı olduğuna inanıyorum. Mesajın ne kadar eleştiriden çok iğneleyici olsa da, yorumuna teşekkür ederim. Burada ortaya koyulan bir emek var, ve emeğe saygı duyulması gerektiğine inanırım.