Söylediğim sözler de hiç bir tutarsızlık yok. Tüyo olarak verdiklerim hala google algoritmasındaki kullanılan özellikler. Site içi linklemenin sayfaların bir birine aktardıkları gücü mü kaldır dı google? Yoksa içeriği kodlama dengesine önem vermiyor mu bu sene? Ya da semantik güvenirlik indexini mi kaldırdı? backlink ile ilgili tüyo verirken söylediklerimden hangisi yanlıştı?
Her zaman rekabet olacak. Her zaman sıralama olacak. Benim anlatmaya çalıştığım giderek zorlaşan bir sektör olacak seo. Biz son 15 senedir internette emekledik yürüdü şimdi koşmaya hazırlanıyoruz. bilgisayar kullanıcılarının ve internet kullanıcılarının sayısı giderek artacak. bu webmaster sayıları da artacak demek. sadece senin ülkende artmayacak. bugün süper niche bulduğunu düşünen arkadaşlar görecek ki hintdistandan, pakistandan alttan gelen nesiller onların nichelerinin bile canına okuyacak. bugün 13-14 yaşında yeni yeni ergenleşen adamlar 5 sene sonra senin rakibin olacak her biri hitinizden 10 kişi çaldığında çanlar kimin için çalacak. her sene binlerce insan bloğuyla forumuyla hazır içerik sistemleri ile web yayınına katılacak.
Bugün bir proje ile çıkıp kendi markasını yaratacak vizyona sahip olmayanlar giderek pastadan daha küçük dilim için daha büyük çaba sarfedecekler. Bunu görebilenler bir an önce markalaşmaya çalışır.
Bakın bir yakınım 7-8 senedir uzak doğudan mal getirip kendi sektöründe satıyor. Yalvardım şunlara bir marka tescil ettir, bir logo yaptır, bir slogan bul, yeniden kutu yaptır diye. Dinlemedi. On binlerce ürün sattı. Evet para kazandı ama aynı oranda itibar, güven, katma değer kazanma fırsatını yitirdi. Çünkü sattığı mallar kaliteliydi ve insanların kafasında kaliteli mal satan bir marka yaratma fırsatını kaçırdı. Şimdi aklı başına geldi ama piyasada bir sürü marka türedi rakibi...
Aynısını web sitenize uyarlayın. Bir ihtiyaç konusunda ziyaretçiyi güzel şekilde doyururken markanızı sitenizi onun beynine yerleştirebilirseniz sizin sürekli müşteriniz olur. Vurguncu mantığı spam siteniz ile 100k ziyaretçi getirip 3k adsense tıklattığınızda kendinizi doymuş başarmış para kazanmış hissedebilirsiniz. Ama o 100k yı getirip 3k tıklatırken markanızı ve projenizi o ziyaretçiye beğendirebilirseniz her 100k dan sitenizi sürekli ziyaret eden bir 10k çıkarabilirsiniz. Sürekli ziyaret eden reklamlarınıza hitinize sürekli tıklayan bir ziyaretçi kitlesi.
Bu forumda hep işin çakallığı peşinde koşulurken, birilerine idealist fikirler vermeye tepi göstermenizi anlamıyorum. Kimseyi suçlamam neden kısa vadeli paraya dönük iş yapıyorsunuz diye. İhtiyacı beklentisi o yöndedir o işi yapar. Ama işin olması gereken şeklini de birilerinin söylemesi lazım. Ben işin daha idealist yönlerini söylüyorum. Çok romantik geliyor olabilir birilerine. Ama bu benim hayattaki felsefemdir. Ütopik düşünür, realist yaşarım. Yazdıklarımın çoğunu kendi hayatımda gerektiği kadar ben de uygulayamıyor olabilirim. Ama forumda o kadar çok gereksiz bilgisiz düzeysiz yazı var ki web sitesi açacak 3-5 tane de olsa yeni kuşak gence işin çakallığından fazlasını söylemek gerektiğine inanıyorum.
Ben verdiğin yöntemler şuan için yanlış demedim. Anlattığın mantığa ters dedim. Çelişkili çünkü seo demek onlar demek değildir. Onlar dediğin gibi öncedendi. Sen sistemin açıklarını arayanlara laf sayarken, verdiğin tavsiyeler sistemin henüz kapanmayan açıkları. Farkı yok o yüzden.
Bu güzel yazının sonunda, kullanıcıya yönelik siteler yapılması gerektiğini yazsan tamamdı olay. Dediğin gibi pastanın pay sayıları azalıyor. Büyük paylar büyükleri büyük yapıyor. Ve küçük pay artık yok.
Bu aynı şu şekilde. Forumda herkes ingilizce kelimede üst sırada olamanın zor olduğunu bilir. Bu ülkemiz içinde geçerli.
Google yaşayan bir algoritmadır. Canlıdır. Bakın bu cümlem önemlidir. Sistem kendini besleyerek ve dışardan yeni algoritmalar alarak gelişiyor. Şuan ingilizce kelimeler için dediğimiz bizim sistemimizde de aynı.
O yüzden dediğiniz gibi internette iş yapmak isteyenler için son çanlar çalıyor. Bir şirket kurup, proje üretmek
zorundasınız.
Yoksa ilerde sadece "
şerefsizim aklıma gelmişti" demekle yetineceksiniz.
Bugün çok şey yazdım. Tabi anlayana

Size son bir seo tavsiyesi vereyim.
Google'da üst sırada çıkmak istiyorsanız google.ı unutup. Ben bu sitede insanları nasıl tutarım, nasıl çekerim diyerek işe başlayın. Tutmazsa mesaj atın. Masraflarınız benden

İyi geceler.