HerquL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4 Gün geçmi gitsin ? Geç gittiğinde artık fazladan askerliği bırakın para cezası bile yemiyormu?
1. gün koyun gibi aşı olursunuz, 2. gün traş, 3. gün kamuflajlar ve kıyafet 4. gün ise içtima sen ise 2.gün telefon açıp bilet bulamadığını fakat özel bir arabayla yola çıktığını telefonla bildiriyorsun alaya sonra 4. günde ulaşıyorsun ve arabanın arıza yaptığını söylüyorsun kesinlikle para cezası falan uygulamazlar. hep vardı bu uygulama ama uygulanmıyor.

Must4f4_06 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bi süre kapalı kalmış, daha sonra tekrar açıldı söylüyo eskiden orda yapan abilerden duyumlarım öyle, 47 asker psikolojik sorunlar yüzünden intahar girişimde bulunmuş ayrı ayrı zamanlarda o yüzden kapatılmış galiba, öyle söylenmişti.
foça genelde hristiyan bir yermiş birde rumlar varmış orda baya. Ben ilk oraya gittim ordan taksiyle askeriyeye gittim. Orda bir internet kafeye girdim, ev gibi bir yer arka kapıda yemek pişiyordu, buyur ettiler beni askerim falan dedim öyle sıcak karşıladılar ki, hristiyan bir aileymiş, ben müslümanım dedim, hiç sorun etmediler. yemeği yedeim gittim askeriyeye teslim oldum (söylediğim gibi devre kaybı olarak gittim ben ayrıca tecilli ) alaya ulaştığımda foçaya çarşı yasağı uygulanıyormuş orada yakalanan askerler artık çarşıya çıkamıyor muş hiç denk gelmedik zaten aliağada aradığımız herşeyi buluyorduk ihtiyaç duymadım oraya gitmeye zaten fırsat bulamayacaksın acemi olduğun için

ilk gün gitmenin tek avantajı çevre çabuk edinmeye başlarsın ortamı tanırsın. minik bir asma kilit (botlarını bağlamak için) jilet falan götürme alıyorlar nizamiyede (kantin para kazanamıyor yoksa ) saçlarını traş yap öyle git (orda hastalık kapma sonra), tim olduğunda zaten badi sistemi olacak seninle bir arkadaşın eşleşecek. Oranın ördek yürüyüşü meşhurdur böyle ellerini ayak bileklerine tutup yürüyorsun işte ama yaşamının en güzel anıları olacak inan bana. Ben bile hatırladıkça mutlu oluyorum, en zor ama en güzel anılarını orada geçireceksin eminim. Usta birliğinde benim gibi şanslı olup İstanbul veya yine batıya düşersin inşallah

Son olarak bilgisayar bildiğini falan sakın gizleme hatta biraz fazla salla çok iyi biliyorum de yazıcı ol

rob33n adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Foça dünyada 1. en iyi ve en zor eğitim veren yerdir. Kolay gelsin, hayırlı teskereler.
o birinci olan eski foçadır, yeni foçadaki 7.Alay acemi eğitimi verdiği için 1. seçilecek pek bir özelli yok ama timlerinin %90 ı doğuya düştüğü ve eski foçada eğitim alınacağı için genelde eski ve yeni foça diye ayırd edilmiyor.