Ben size kendimden örnek vereyim arkadaşlar;
Aklıma bundan 10 yıl önce bir fikir geldi, yap(a)madım çevremden manevi ve maddi destek göremedim twitter ve microblogging başkasınında aklına gelerek yaratıldı ve ün yaptı...
2007 yılında aklıma gelen başka bir fikri gerekli maddi güce kavuşana kadar geliştirip saklayacağıma ve bu fikri anlattığım insanların(sadece ailemden güvendiğim insanlar) olumlu olumsuz eleştirilerine mantık çerçevesinden bakıp inancımı yitirmeyeceğime kendime söz verdim.
Şuan 2010 yılındayız, projemi ilk aklıma geldiği andan binlerce kat daha değerli hale getirecek fikirlere sahibim ve Dayı'mın sponsorluğunda(yüzde payı ile) gerçekleştirmek için Ureticy firmasıyla anlaştım. Yaptığımız sözleşme akıllıcaydı ve programcı firmayla aramda güven-ödeme sıkıntısı yaşatmayacak kadar katıydı. 1 Ocak 2011 tarihinde projem hayata geçecek ve gerekirse 5 sene gelirini düşünmeden yayında kalacak. İlerleme planı içerisinde 300 kişilik bir çalışma ordusu ve ofisi bile var.Gün geçtikçe geliştireceğim ve ben geliştirdikçe kalite artacak. Ve şimdiden reklam stratejilerim hazır, gelecekteki her hamlesi belli projenin. Proje tamamlandıktan sonra fikrin ve siteninde patentini aldıktan sonra her fikrimi kopyalamaya çalışana dava açarak hakkımı kolaylıkla alacağım.
Türkiye'de proje gerçekleştirmek için ya programcı olmanız gerekiyor ki kendi projenizi kendiniz yapabilesiniz ya da yenilikçi yatırıma ikna edebileceğiniz bir dayınız olması gerekiyor. Çünkü devlette, tübitakta, özel şirketlerde projeyi somut halde görmeden yatırım yapmazlar. Ben olsam bende yapmam, çünkü o para çöpede gidebilir!
Planlı, kararlı, yaratıcı, iyi bir ekip lideri ve müthiş bir gözlemci olmanız gerekiyor. Bunlara sahipseniz zaten gerekirse gereken parayı gündelik bir işe girerek ve kredi çekerek temin edebilirsiniz. Kimseyede pay ortaklığı vermemiş olursunuz.
Saygılar