forumda seo işi yapmasamda, kurumsal destek verdiğim 20 den fazla firma için seo ile ilgileniyorum 10 yıldan fazladır web işi yapıyorum
Bana göre asıl olay google ın gerçek dünyayı taklit etmesidir.
Diyelimki siteniz bir market. Ve marketinizi ne kadar iyi bir caddede açarsanız (ilk sayfalarda çıkma) o kadar iyi potansiye ulaşırsınız ve o potansiyele uygun malınız varsa (özgün içerik) o kadar kazanırsınız. Tabiki bu iş nasip meselesidir. Nereye dukkan acıp ne sattıgınız nerelere ulaştığınıza göre sonuç değişkendir örneğin yanyan marketler düşünün .
Ve marketiniz ne kadar büyükse (tabi uygun koşullar sağlanmış ise) o kadar ziyaretçi içeri sığabilir , yani bu yazıda dikkatinizi çekmek istediğim bu idi. Fakat google yine tekrarlıyorum gerçek dünyayı taklit ederek farklı yaklaşımlar ve farklı sonuçlar verir. Yani yaşamdaki iş modellerinin matematiksel simulasyonudur.