Evet yorumları teker teker okudum. Bir arkadaşımzı demiş %1 lik vergi alanları var yok öyle bir dünya kardeşim...
Kaç senedir yazılım firması işletiyorum. Konuşmadığım muhasebeci kalmadı %53 tür arkadaş totalda tüm vergiler ( gider olmadığını varsayarsak ki yazılım şirketinin ne gideri olabilir )
Daha önceki postlarımda eleman sıkıntısı var demiştim bir arkadaşımızda lafı başka bir yerden anlamış açıklık getireyim. gençlerimiz malesef ki af edersiniz bi ok bilmeden milyarlar bekliyor. Vazıfsız elemana askeri ücret yetmiyor, ki iş yapsa gam yemiycemde.. Neyse...
Erhanın yaklaşımı iyi, arkan sağlam değilse üzgünüm...
doogle da yazılımcı yok demiş

Yazılımcı varda parasını zamanında ödeyen müşteri yok malesef ki... Bildiğim tüm yazılım firmaları içe kapanmaya giriyor ( Kendin için yap ve sat poltikası )
Biri demiş ki devlet destek oluyor. Bu ülkede iş yapıcam diyipte dayısı olmadan iş yapabilen malesef ki yok.. Hiybelerle ilgilenen bazı müşterilerim oldu. Hepsi olumsuz ( Projeleride tuttu, hani devlet projeye inanması lazım demişte üzgünüm ama yine öyle bir dünya yok )
Gelelim bir başka konuya fikir, hergün lise öğrencileriden yüzlerce proje alıyoruz, kimisi destek istiyor kimisi ortaklık, hiç birine olumlu malesef ki yaklaşamıyoruz. Gelen projelerin %95 i vasat %5 i sağlam uç fikirler ama tutupta bir şirket 3 aylık personelini o an için kazançsız bir işe yatıramaz. Ki eleman gideri vs.. 7 bin olsa 3X7 21 bin lik bir zarar söz konusu olucak. Hani projen ne kadar iyi olursa olsun sponsorla filan zor yani.
Ek olarak bir çok projesine inanan müşteri krediyle projesini yaptırıyor.. Buda gördüğüm genel bir gerçek.