Bir ara bende yurttan çıkma noktasına geldim. Adamlar senedi vermediler. İstiyorsan çık senet bizde anlaşma var ilerde alırız demişlerdi. Sonunda geri döndüm. Ama benim sorunum hizmet alamamakla ilgiliydi keyfi çıkmak başka.
Benimde çıkmak isteme nedenimde keyfiyet diyebiliriz. Çünkü imkanlar kısıtlı. Malum ilk eve çıkacak durum olmayınca özel yurtlardan başka şansımız yok. Fakat eve çıkma imkanı oldumu insanları bu senetlerle bağlıyorlar zorla.
Hukukçu değilim ama şunuda yazmanız daha uygun olacak gibi. Yukarıda belirttiğiniz senetler (sanırım aylık) sözleşmede geçtiği gibi senet üstünde de o sözleşmeye istinaden olduğu belirtilmiş midir? Kanuna aykırı olduğu sürece hiç bir sözleşme maddesi hak doğrumayacaktır ancak yukarıda belirttiğiniz hususlar, sizin bu borcu ödemekle yükümlü olduğunuzu düşünmeme sebep oldu. Elbetteki yönetim sürekli bir yemek yerine yemeğin saatlerini belirlemiş ve buna göre hazırlanmış bir sözleşmeyi size sunmuş. Sonradan bunun aksine davranışları kısıtlayarak hakkını korumuş. Ödeyerek bu yıl orada kalmanız daha uygun gibi gözüküyor. Yinede varsa bir avukat arkadaş farklı fikir beyan edebilir, bizde öğrenmiş oluruz.
Senetler aylık değil. 6500 liralık bir tane senet. Bunu bölerek tahsil ediyorlar taksit taksit. Sözleşmede sadece yukarıdaki maddeler var.
Benim sorum bu maddelere göre beni dava ederlermi ? Etseler birşey alabilirlermi benden. Çünkü yurt sahibinin 3 tane yurdu var. 2 tanede şirketi var. Adam dava etmekle uğraşırmı beni acaba diye düşünüyorum. Belkide ben çıkıyorum diyip çıkıp gitsem eşyalarımı toplayıp bir daha benimle uğraşmayacaklar.
Yasal yollar dışında daha önce özel yurtlarda barınmış arkadaşlar bu konuda tecrübelidir. Başka nasıl yöntemler uygulayabilirim.