roots adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir işin hakkıyla yapılmasının bir maliyeti vardır. O maliyetin ötesinde o işi yapacak adamın bir miktar para da kazanması gerekir. Eğer bu şartlar için 40 kuruş ödemek gerekiyorsa ben ödemeye razıyım.

Ben telefonla konuşurken kanka naaber diye bir diyalog yerine hızlıca işimi göreceğim ve bir sonraki işime bakabileceğim bir görüşmeyi yapıyorsam bunun caz cuz kesilmesi sorun yaşamasını görmektense neyse ücreti öderim.

Bu tıpkı ekmeğin kaç gram ve kaç para olacağının denetimi gibi yapılması gereken birşey. Fiyatın şu bu olması için değil işin doğru yapılması için olan kısmı konuşuyorum.

Bu özellikle hosting sektörü için de olması gereken bir kriter. Ben bu kriteri sonuna kadar desteklerim. Türk Telekom'un 100 TL den topltancıya sattığı bir hizmeti piyasaya 15 TL den fiyat veren üstelik hiç bir lisansı yada yetkinliği olmayan 10.000 tane adam olacağına işini düzgün yapan 1000 tane adam olması en doğru iş modelidir.

Bence güzel bir olay, en azından belirli standartların ortaya çıkartılması ve işin gerçekten düzgün yapılması için büyük şirktelerin sayısının artması benim işime geliyor.
Ben kurallar olmasın demiyorum sadece acımasızca kurallar olmasın istiyorum. Bende farkındayım bir kişinin 15 TL karşılığında 1 sene boyunca kahrını bile çekilmemesi taraftarıyım.

Bilmiyorum ön ödemeli hat kullandınızmı hiç? ama telefonu açmak sadece 40 kuruş. Diyorsunuzki maliyet yüksektir.
Düşünüyorum alt yapıları kendi altyapıları bu insanların. Zaten çoktan kurdular ve paralarını çıkardılar insanlardan. Gerçekten çok yüksek fiyatlar ile konuşuyoruz biz şuanda. Bu durumun aynısı oluşursa kimse Türkiyeden hizmet almak istemeyecektir. Sonra yurt dışına yönelecekler tabi bunu düşünen bizim zeki kuralcılarımız çoktan yurt dışından hizmet almaya vergi yükümlülükleri getirmiş olacaklar. Bu dediklerim aklınızın bi köşesinde kalsın sizinkilerde benimkinde kalacak bi 10 sene sonra hatırlarsanız sevinirim .Kısacası Sizde haklısınız