Oda arkadaşımla kaldığım özel yurttan çıkmak istiyoruz. Normalde izin verilmiyor. Parayı ödememiz gerekiyor.
Senet imzalandı.Bu senedi banka aracılığı ile tahsil ediyorlar.Parayı bankaya yatırıyoruz. Daha sonra ödendiğine dair fatura veriyorlar yurdun şirketi adına. 6500 TL gibi bir senet.Bunu taksitle alıyorlar.
Kira kontratına bu maddelere dair, aşağıdaki kurallar ek olarak eklenmiş sözleşmeye.
Benim sorum mahkemeye verirlerse benden bu parayı zorla alabilirlermi ? Ben buradan çıkıyorum deyip kafama göre çıkıp gidersem mahkemeye vermekle uğraşırlarmı ? Başka ne tür yöntemler kullanabilirim.
Yurdun sözleşmeye göre yemek vermesi gerekiyor. Haftanın bazı günlerinde ders saatleri nedeniyle yemek yiyemiyoruz. Yurtta yemek saatlerini değiştirmiyor.Sözleşmede yemekle ilgili maddeyide ekledim.Bunu kullanarak parayı vermekten kurtulabilirmiyim ?
Eğer yasal olarak birşey yapamıyorsam bu yurttan başka hangi yöntemlerle çıkabilirim ?
Sözleşmedeki Kurallar
6- KEYFİNDEN YADA KASITLI SORUN ÇIKARIP AYRILMAYA KARAR VEREN ÖĞRENCİLERE KESİNLİKLE ANLAŞMA HÜKÜMLERİNDEKİ PARA ÖDETTİRİLECEKTİR
21- YEMEKLİ HİZMET VERİLDİĞİ İÇİN BELİRLENEN SAATLERE UYULMASI MECBURİDİR YEMEK SAATLERİ GEÇTİKTEN SONRA YEMEK HİZMETİ VERİLEMEMEKTEDİR.
14- MAZERETSİZ AYRILMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜ OLDUĞU SENETLERİ İŞLEMDE KALIR BU KONU HAKKINDA GEREKİRSE YASAL YAPTIRIMLARA BAŞVURULUR KONU KİRA KONTRATI ((21.MADDEDE)) AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMUŞTUR (SADECE Okuldan ilişik kesip ayrılan öğrencinin ilişik kesme belgesi getirmesi durumunda senetleri teslim edilir.
Şimdiden teşekkürler.