Bunu din hocamıza sormuştum. Oda; Allah'ın varlığını biliyordu. Fakat insanlar çoğaldıkça yaratılışlarını unuttular. Bu yüzden yeni peygamberler gönderildi demişti. Hz. Muhammed'in dini de islama çok benzeyen bir inanışmış. Gök tanrı gibi ama değil. Öyle demişti.
18 bin aleme rahmet gönderilen bir peygamberin dini islama benzer bir dinmiş. Ya ne diyorsun sen Allah aşkına. İslamiyeti tebliğ için gönderilen bir peygamber 40.yaşında peygamberlik verildi fakat o yaşta seçilmedi dikkatini çekerim. Hz.Adem Allah tarafından cezalandırıldığında Muhammed'in yüzü suyu hürmetine beni affet diye yalvarmıştır ve Allah (bildiği halde) sorar O adı nereden biliyorsun diye Hz.Adem cevaplar Cennetin her köşesinde O'nun adı yazılıydı kim olduğunu bilmiyorum.
Allah kaderimizi Bilme sıfatıyla yazmıştır. Yani İslamiyetin yeryüzüne son din olarak gönderileceğini biliyordu değil mi zaten Allah gelmişi ve geçmişi bilineni ve bilinmeyeni bilir. O zaman Hz.Muhammed'e tebliği için vereceği din ile dünyaya getirmez mi

Sonra ahirette sormazlar mı Peygambere e sen başka din ile doğdun sonra değiştin niye.
Dediğim gibi bunlar ince mevzular. Asıl olanlarını yaptıktan sonra bu tür tartışmalara girelim

bu konuyu da burada noktalayalım.