Arkadaşlar sormadan edemiyeceğim artık..
Atıyorum x firması konu açıyor ingiltere lokasyon vps,dedicated 100 mb hat sınırsız trafik diyor diğer lokasyonlardada geçerli almanya olsun fransa olsun..
Ama iş Türkiye lokasyona gelince çok komik trafik limitleri koyuluyor ? Atıyorum x dc Türkiye lokasyon 100 mb hat 200 gb trafik vs..
Yani Yurt dışı sunucularında açılan konuların büyük bir çoğunluğunda hatları 100 mb sınırsız trafik ama Türkiyedeki 100 mb hatlı sunuculara trafik limiti koyuluyor ? Sınırsız trafik veren firmalarda var Tr lokasyon ama nadiren...
Çoğu konuda hat fiyatları yurt dışından ucuzladı deniliyor ama hala limit koyulabiliyor.
Açıkcası durum şöyle;
Yurt Dışı Lokasyon 100 mb hat sınırsız trafik
Yurt İçi Lokasyon 100 mb hat sınırlı trafik
Ben bunu çözemedim yurt dışında sınırsız trafik olmasa bile en azından rahat 5-6 tb trafik verilebiliyor ama yurt içine gelince ya firmalar elini cimri alıştırıyor yada dclerden herhangi bir sınırlama veriliyor sanırım..
Birde rastlıyorum x dcde barınan a firması sınırlı trafik verirken aynı dcde barınan diğer b firmasıda sınırsız trafık verebiliyor..Ya biri yalan atıyor yada kiraladıkları hat durumları aynı değil veyahut anlaşmaları farklı çoğunun yanılmıyorsam.
Biri arada neden fark yaşadığımızı açıklarsa sevinirim.