tarıhte ne oldu? ıngıltere guclu ıtalya yerıne egede tampon oyuncak gıbı kullandıgı yunanıstanı destekledı durdu. ızmır ısgalı ınonu savasları derken gerı teptik sonra uslandı develer. bu kez ımf vermıs para onun kalanını yıyolarmıs oda bıterde terbıye olurlar umarım kı.
Kısmen doğru. Tarihte Kurtuluş Savaşında eğer ingilizler yunanlara yardıma devam etse, ekmek ve silah yardımını kesmese Türkiye olarak kaybedecektik. Bu söylediklerimi merak edenler, Şu Çılgın Türkler ve tarih kitaplarının eskilerini okusunlar anlarlar. Tabi öylece oturduk demiyorum iyi bir kahramanlık dersi verdik fakat İngilizin bir oyunu vardı o gün halen de devam ediyor. O gün neden yunanlara yardım etmediğini ve yunanlıları denize dökebildiğimizi anlamış değilim.
Hiç bir şey olmaz.
Avrupa birliği ülkesi eğer Yunanistan battı ise Avrupa birliği de battı demek.
AB ona yardım eder.
İngiltere filan 2 tane hala sömürge yaptı ülkeden kaynak verse yeter.
Olur olur. Osmanlı niye battı. Kasasında para olduğu halde borç almadık mı avrupadan, sonra har bulup harman savurduktan sonra borcumuzun ödemesi gelince, "siz ödemeyin biz size biraz daha borç verelim" demediler mi. İşte tarih tekerrürden ibaret. Güle oynaya avrupa birliğine giren Almanya batmanın eşiğinden döndü, halen euro parasının çalkantılarını yaşıyorlar. Uzun bir süre de toparlanacak gibi değiller. İllede avrupa birliği diyenlere iyi ders olur bu o kadar.
Amerika kendisini kurtarsın ilk.
Merak etme Amerika ingilizin ufak çocuğudur, İngiltere kraliçesi ile buş oğlu buş akraba. Kanıtlanmış birşey.
Avrupa birliğine girmeyelim, hiçbirşey katkı sağlamaz bize diye taaa 8 sene öncesinden söylüyordum yine söylüyorum. Avrupaya muhtaç değiliz, onlar bize muhtaç. En genç nüfus bizde, çalışkan insanlar bizde, genç beyinler ve yeni yetişen bir nesil bizde. Artık eski devirde yaşamak, yok başörtüsü bilmem ne örtüsü meseleleri bitti, sağ-sol ırkçı-anti ırkçı dinci-laikçi meseleleri bitti, ,insanlar bilinçleniyor. Ben önümüzde daha çok yolun olduğunu görüyorum Büyük iskenderin (tarih okuyanlar bilir tek dünya tek devlet rüyası) rüyasını okuyun ama beceremediler zaten de beceremeyecekler. Türkiye imf ye olan borcunuda yakında bitirecek ama onlar tüsiad yardımıyla illa da bize borç vermeye çalışacaklar (geçenlerde olmadı mı). Yunanistan battı, almanya can çekişiyor soruyorum size avrupa birliği o kadar iyi birşey olsa Amerika neden içinde değil. Avrupa birliği sisteminden karlı çıkan tek ülke Fransa ve İngiltere'dir. Diğerleri hizmet eden uşaklar o kadar. Uşak sadece karnını doyurur gerisi ev sahibinedir.
Ne demek istediğimi anlayan anlamıştır. Bu krizde ülkeler battı halen Türkiye zararsız atlattığını görmeyecek kadar beyinsiz insanlar var bu ülkede YAZIK.