12bin$'da benden gitti 1 hafta önce 3 senedir ödeme aldığım bir hesaptı. Aynı günde şu haberi gördüm.

"Google firması çalışanlarına henüz yılbaşına bir ay kala %10 zam yaptı. Her ne kadar zamlı ücretler 2011'den itibaren ödenmeye başlayacak olsa da şimdiden internette konu hakkında haberler çıkmaya başladı.

Google'ın 23,000'in üzerindeki çalışanı aralık ayında ayrıca 1000 dolarlık bir yeni yıl primi alacak.

Google sözcüsü konu hakkında "İç işlerimiz ile ilgili konularda fazla konuşmayız ancak şu var ki rekabeti teşvik edici mükafatlandırma şirketin geleceği için çok önemli" dedi.

Ayrıca Google CEO'su Eric Schmidt'in de yazdığı bir e-posta internette yayınlandı:

"Dünyadaki tüm Google çalışanlarına çok güzel bir haberim var. Ama öncelikle yönetim bölümü adına şunu söylemek isterim ki bizce dünyanın en iyi çalışanlarına sahibiz. Bu kadar net. Şu ana kadar kurulabilmiş en parlak, en yetenekli ekip bizde. İşte bu yüzden her gün heyecanlı bir şekilde işe geliyorum ve eminim bu heyecanı siz de yaşıyorsunuz. Dolayısı ile biz de sıkı çalışmanızı tam anlamıyla ödüllendirmek istiyoruz ve en iyileri aramıza katmaya devam etmek istiyoruz."

"İşte bu yüzden hepinize 1 Ocak'tan itibaren %10 luk bir zam yaptık. Bu maaş artışı tüm dünyadaki Google çalışanları için geçerli, herkez zam alacak, hangi kademede veya bölümde çalıştığı önemli değil, çünkü biliyoruz ki sizin katkılarınız Google'ı yaratıyor."

"Üstelik dahası da var. Googlegeist ve diğer anketlerde sizleri için parasal anlamda maaşın diğer faktörlerden (prim ve benzerleri gibi) daha önemli olduğunu biliyoruz. Bu amaçla alacağınız primin bir kısmını taban maaşınıza ekliyoruz. Dolayısı ile bunu da artık geliriniz olarak görebileceksiniz. Bu yemilikte 1 ocaktan itibaren başlıyor. Maaşlarınız ile ilgili daha detaylı bilgi içeren bir e-postayı yakın zamanda alacaksınız. Son bir şey olarak bugün herkese bir de yılbaşı ikramiyesi dağıtacağız."

"Google'cılar, bu şirketin muhteşem bir yer olmasını sağlayan kişiler sizlersiniz ve bizim görevimiz sizin şirket için ne kadar önemli olduğunuzu bilmek. Yaptığınız herşey için ve Google'ı sihirrin gerçek olduğu bir yere dönüştürdüğünüz için teşekkürler"

Sanırım, zam parasını bizden çıkardı