Php'ye yeni geçiş yaptım acemiyim. Anlamak için soruyorum. Lütfen classlara gelene kadar öğreneceğin çok şey var minvalinden cevaplar olmasın.

Şimdi hoş güzel class yapıyoruz derli toplu çalışıyoruz. Anlayamadığım, asp'de biz mesela bunu functions.asp ya da neyse class.asp diye bir dosya yapıp include ediyorduk.

1. Php de bunu nasıl yapıyoruz? Require ile direkt olarak mi gömüyoruz class'ın yazılı olduğu sayfayı?
2. Böyleyse ya da bir şekilde başka bir yolla bu sayfayı gömüyorsak bu bize fazlasıyla yavaşlık vermez mi? (Vermez ki wordpress hayvani hızlı çalışıyor gerçi). Şimdi baktım wordpress'in mesela 15.000 satırlık bir class-simplepie.php diye sayfası var. Misal içerisinden bir fonksiyona iş gördürmek için 15.000 satırı o sayfaya okutmak hızı engellemiyor mu?

Ya da ne biliym php çok akıllı bir dil de sadece o fonksiyonu mu çekiyo sayfayı biz gömmeden çağırırsak? Ya da cache belleğe filan mı atıyo bir kereliğine de global filan mı yapıyo bu fonksiyonları nedir? Bu kadar hızlı olmaması lazım asp mantığına göre zira 15.000 satırlık sayfanın dışında daha bir sürü class sayfası var wordpress'te ve tık diye açılıyor her şey hızlı...

Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir. Bu hususta küçük bir örnekle takviye yapıp beni aydınlatacak olan var mı?

Cevaplar için çok teşekkürler şimdiden.