cyberalone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok güzel demişsin ama bazı noktalara yorum yapmak istedim.

Google amca siteleri matematiksel değer olarak görür ama unutma ki matematik kesindir yorumlanamaz değerlerdir Kalitenin google açısından biraz önemi var bence... ama geri dönüşüm açısından çok önemlidir. Mesela bir ziyaretçiyi googledan çektikten sonra onu sürekli sitende bulundurmak istiyorsan KALİTE'ye önem vermek ZORUNDASIN. Ama şunu unutmamak lazım ki google şuanda spamcılara dediğin gibi süper kıyak yapıyor.
Kalite nedir? Ben iletişim fakültesi mezunuyum bana kaliteli web sitesi tanımı yapabilir misiniz? söylediğiniz mutluluğun resmini çekmek gibi soyut bir şey. ya da kaliteli gazete? kağıdı mıdır? grafiği midir? yazarı mıdır? içeriği midir? kaliteli websitesi lafı ağızdan düşmüyor. ama kaliteli websitesi nedir? tanımı yok. ben de diyorum ki google bitirim web sitelerini sever. şimdi bitirim websitesinin ne olduğunu açıklamadığım sürece hiç bir şey ifade etmez söylediğim. kime göre kaliteli, neye göre kaliteli. şimdi biri çıkar kullanıcı için kaliteli der. hangi kullanıcı için kaliteli. hedef kullanıcı için kaliteli. hedef kullanıcın kim diye sorsam bu sitedekilerin %99'u yanıt veremez. hedef ziyaretçi kitlesi olmayan adamlar 20 liraya organik hit diye yardırıyorlar forumda. ayrıca kaliteyi ölçmenin yolu nedir?sitede geçirilen süre mi? allah allah? kim demiş kaliteli web sitesinde uzun vakit geçirilir diye. bir video sitesinde mp3 sitesinde chat sitesinde 3 saat geçirirsiniz, wikipedia'da bir maddeye 3 dakikadan fazla bakmazsınız. kim daha kaliteli?

matematik değişmezdir. google'ın algoritması da matematik üzerine kuruludur değişmezdir. yalnız işin içine korelasyonu irili ufaklı 200'e yakın değişken soktuğunuzda herkes denklemi kendi penceresinden yorumluyor. oysa google bir fonksiyonla değil bir algoritma ile sıralama yapar. bir algoritma iç içe geçmiş bir çok fonksiyon barındırabilir. sonuçta bir fonksiyon ile ilgili tüme varımda bulunma imkanı daha rahattır ama bir algoritma ile ilgili olarak sadece tümden gelim ile fikir beyan edersiniz.

maalesef bu forumda yaptığı işi bilmeyen ama kendini bir şey biliyor zanneden yarı cahil çok. hele hele bazen öyle örnekler görüyorum ki sofistike matematiksel bir algoritmayı günlük hayattaki çok basit eylemler ile açıklamaya çalışan masalcılar var.

Google sıralamasında kaliteli site diye bir şey yoktur. Hikayeler ile milleti kandırıyorlar, yok özgünlükmüş, yok sosyal medyaymış, yok w3c valid kodlamaymış, yok domaini 10 sene kaydedecekmişsiniz... Geçin bunları.
Google sitelerinizi birer matematiksel rakam olarak görür. bu rakamların bir birleri ile olan ilişkilerinden sıralamaları gerçekleştirir. Bu katsayıların içinden en güçlü başat ve baskın değişken de backlinktir. Doğru backlink ile herşey yapılır.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. SEO'da tek hakiki mürşit backlinktir. Doğru backlinki alamayanlar ana caddeden çıkıp ara sokaklardan yollarını bulmaya çalışanlar gibidir.