Google iyi bişeyler yapmaya çalıştı kendince ama beceremedi... Benim bir sağlık sitem var, %95 özgün içerik, spam yok, w3 uyumlu, facebookta hayran sayfası var, popup kullanmadım, adsense den başka reklam bile kullanmadım, hacklink yapmadım, backlink olarak abartmadan belli bir backlinke ulaştırdım. Ama ne oldu? 19 ekimden bu yana site berbat... 2000 tekilden 200 tekile düştü..
Bunun açıklamasını kim nasıl yapabilir? O kadar emek verdim 900 tane özgün konu yazdım. Etiketleri özenle seçtim abartmadım hiç bi zaman.. Google kurunun yanında bir çok yaşı da yaktı.. Böyle algoritma değişikliği olmaz olsun.. Madem hakedene hakettiğini verecek, işini düzgün yapsın..
Hocam bir devlet düşünün ve demokrasi oluşturmaya çalışıyor herkese eşit hak ve talepler çıkartıyor bunlar doğrultusunda kurallar... 500 Kişi beğeniyor bu yeni rejimi 10 kişi ben hakları beğenmedim diyor ve yabancı ülkelere gitmek felan istiyor buradakide aynı böyle bir durum google kocaman bir devlet ve elinden geleni yapıyor ama devletin hazineside önemli bazı şeyleri menfaati için yapıyor sizin yaptığınız sağlık sayfasını binlerce kişi yaptı google bence bunu fark etti aynı sistem farkı filmlerdede mevcut bakın demedi demeyin...
Haklı olduğunuz durumlar illaki var ama Alexa olayına inanmıyorum. Sadece bir tesadüf.
Neden mi? Google güncel siteleri sever. E siteniz güncelse zaten alexa değerinizde aynı seviyede düşer ve iyi bir değer alır. Onun dışında çok siteye 200k'lara getirdim ve google ile bir alakası yok alexa'nın.
Google alexayı yüzde yüz bilgi toplamak için kullanıyor ve alexanında asıl amacı bilgi toplamak olay bundan ibaret yani dediğiniz doğru...