Xticaret sayesinde bende para kazanıyorum. Hemde güzel bir miktarda. Hem Okan Çelik arkadaşa katılıyorum. Affilete ile herkes kazanabilir hatta ayda 10 bin dolar yine kazanır. Ama "iyi" arkadaşın dediği adsense yönteminden herkes para kazanamaz hele ayda 10 bin doları hiç kazanamaz. Çünkü işin içine adsense girdi mi seo gerekir niş gerekir site gerekir, daha adını sayamadığım bir çok konu gerekir
Ama affilete denilince satış ortaklığı gelir akla. İlla da millete nasıl para kazanılacağına dair kitaplar satmak zorunda değilsin. Clickbankta binlerce kitap var. bunlardan bazıları sağlık konusu bazıları hobi merakı hatta tavuk kümesi nasıl yapılır diye kitaplardan var. Hemde onlarca. Satılıyormu derseniz, cevabım hemde peynir ekmek gibi satılıyor. Şimdi söyleyin bakalım nerede bu tavuk yetiştirme işinin hayal yanı.
Tamam insan bir işe önce hayal eder öyle girer ama bunun ticaretmiş gibi helede Xticarette satılan ürünlere çamur atarak örnek göstermek hiçde etik bir davranış değil.
Online işlerden neden sadece sponsorluk adsense gibi yollarla para kazanılsın ki. Bir çok yöntemi var bunun. Affilete işi bunlardan sadece ön plana çıkan bir tanesi.
Milletimizde garantici bir zihniyet yaygın olduğu için bu durumlara şaşırmamak gerekli. "Ay sonu param bana kesin gelsin de gerisi önemli değil, risk alamam" diyen bir insandan Affiliate yapmasını beklemek abesle iştigal..