Supersey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle bilgi verdiğiniz konu ile alakalı keşke biraz daha bilginiz olsaydı. Öncelikle hiç bir süt işletmesinin boğaya ihtiyacı yok. 7 bin liraya boğa almak ne demek anlayamadım. Ayrıca 25 kurusa süt satılmıyor. Süt şu anda en kötü 1 tl ye satılıyor. Eti de 5 tl ye sattıgınızı düşünmüşssünüz. Yazının tamamını okudugumda yazıyı sizin yazmadıgınız ve biryerlerden alıntı yaptıgınızı anladım.
Siz istediğiniz kadar bunu yazmayıp biryerden alıntı yaptıgımı düşünün. Yaptıgınız yorumla sektörden ne kadar uzak oldugunuzu göstermişsiniz. 1 TL 'ye süt alan mandıra kalmış olsa keşke piyasada. Ürettiğiniz onca sütü siz 1 TL'ye satabileceğinizi gerçekten düşünüyor musunuz?

Boğaya ihtiyaç yok demişsiniz ancak, bu işi büyüterek profesyonel anlamda yapmak isteyen birisi için hazır tohum sistemi emin olun uygun ve sağlıklı bir yöntem değildir. Eti 5 lira sütü 25 kuruş yazdıktan sonra bakın oraya ben ne yazmışım. EMSAL fiyatlar diye bir ibare var... Sektörün öldüğünü, üretim fazlası olduğunu göze alarak yürütülen tahminlere dayalı o fiyatlar. İnsanlara yardımcı olmaya çalışıldığında böyle baltalama ve açık arama, birinin ayagını kaydırma çabası nasıl bir zihniyettir anlam veremiyorum ama yakışık almayan şeyler.

Ayrıca tekrar belirtiyorum o yazıyı yazarken ben arkadaşların konusunu gördüm ve ne kadarlık bir yatırım düşündüklerini sorgulamadan minimum yüz başlık bir çiftlik için yazdım.

*** Tarımsal ve geri ödemesi bir yıla yakın bir sürede başlayan kredilerden faydalanabileceğiniz gibi, kalkınma ajanslarının ve AB projelerinin HİBE'leriyle geri ödemesiz imkanlardan da faydalanabilirsiniz. En azından işletme giderlerinizin büyük çoğunluğunu böylece bir kenara ayırabilir, bakım sürecinde masraflarınızı karşılamakta kullanabilirsiniz.