Merhaba Google çalışanları,
Google çalışanları diyorum çünkü ne yazık ki sistem öyle gerektiriyor.
Sitelerimize yaptığımız optimizasyon, alınan backlinkler ve yapılan tüm çalışmalar anasayfa üzerine olması alt sayfalarımızı cılız bırakıyor.Peki bu alt sayfalar nasıl aramalar üst sıralara çıkar, nasıl link alınır, ne yapılmalıdır türü sorulara cevap niteliğinde bir yazı hazırlamaya çalıştım.
Bahsettiğim gibi yapılan tüm çalışmalarda anasayfa baz alındığı için alt sayfalarımız aramalarda yeterli konumda çıkmıyor, daha da ötesi sandbox filtre vb. durumlara sokabiliyor.
Ne yapılmalı ?
- İmleme sistemlerine bağlanmalı, birçok plugin veya araç bu işlevi görmektedir.Girilen içeriğin direk imleme sayfanızda ( Twitter,digg,fooxweb,tusul vb. ) yayınlanmasına olanak sağlayın. Mümkünse, bu imleme sayfalarınıza link alın veya diğer imleme sayfalarınızda link ağı oluşturun.
- İçeriklerinizde mutlaka, social sitelere ekleme kutusu bulunsun, kullanıcıların bu içeriği paylaşması hem hit, hem de alt sayfaya alınan link demektir.
***-- Çok önemli bir nokta, Wordpress sistem kullandığım için wordpress için konuşacağım. Siteharitası oluşturun ( .xml dışında )
Örnek : http://www.belgecell.com/sitemap
Ve bu sayfanıza kastığınız bloglar, linkler doğrudan alt sayfalarınıza etkicektir.
İndexlenme açısından oldukça yararlı olduğunu söyleyebilirim.
- Anasayfanızda son eklenen içeriklerin görünmesini sağlayın.Anasayfanızdan içeriğinize verdiğiniz link her zaman çok önemlidir unutmayın.
Makalemi sonlandırırken, herkesin bayramını şimdiden kutluyorum. Nice güzel bayramlara sevdiklerinize ve size iyi bayramlar. Selametle..