- Bana Ait Bir Yazıdır -

Ben şehit çocuğuyum abi. Ülkenin unuttuğu bir kahramanın yiğidiyim. Bir yiğit gider, 10 yiğit gelir bu dünya'da. Ama keşke giden olmasa. Yiğitlerimiz yaşasa be abi. Hep beraber sağ olsak. Babam şehit olduğunda 4 yaşındaydım abi. Yüzünü hatırlamıyorum. Arada sırada rüyalarıma geliyor. Sabah kalkıyorum yine unutuyorum.

Sen hatırlamadığın bir insanla gurur duyar mısın abi ? İşte benim her göz yaşımda babama olan gururum akıyor. Ve akacaktırda. Herkes şehit olamaz. Ve herkes şehit oğlu olamaz. Bu şahadet haberi de kimseye verilmez kolay kolay be abi. Ayrıcalık mı, onur mu, gurur mu anlamayadım o yaşta. Ama arada sırada zoruma gidiyor abi. Batan bir güneşin arkasını görür müsün sen? Baba diyecek kimsenin olmaması insanın çok zoruna gidiyor. Elinden tutup parka götüren yok, başını okşuyan yok.

Birden anımsadım babamın ilk bisiklet alışını, beni ilk kucağına alışını. Oysa ki şimdi yanımda olsa, " Oğlum .. " dese bana herşeyi mi veririm biliyor musun. Tek bir kelimesine herşeyi mi veririm. Bir çok insan bana oğlum diye hitap ediyor. Ama babam değil ki onlar. Düz geliyor bu laflar. Anlamsız, buz gibi soğuk.. Oysa babam söyleseydi böyle mi olurdu be abi, böylemi... Geçenlerde Ahmet'gille top oynarken 4-5 serseri geldi sıkıştırdı. Ahmet direk babasını çağırdı, babası Ahmet'i kolladı. Beni kollayacak bir insan dahi yok. Yanımda çok insan var zannederken olması gereken yokmuş eksikliğim bundanmış.

Annemin babamın şahadetinden sonra sakladığı bir kaç eşya geliyor gözüme. Bunaldıkça onlara bakıyor, özlemim söneceği yerde alevlenip gidiyor. Hırs kaplıyor içimi. İntikam duygusu bedenimi sarıyor. Düşünüyorum babamın kanı yerde kalmasın diye. Bende ülkem adına savaşıyım, sovunayım diye düşünüyorum. Ama bir de bakıyorum ki ülkesi için ölen babam için bize verilen sadece 3 kuruş bir maaş. Geçinmek zor be abi. Para değil de değer verilmemek daha bir ağır geliyor insana. İntikam almak diyorum ülkem için babam için. Ama devlet ne yapıyor abi ? Gazisine , şehidine , işçisine , emeklisine bunlar aklıma gelince vay be babam diyorum boşamıydı bu kadar emek...

Vatanımın şehrine gavur diyen, işçisine ananıda al git diyen, gazisine, şehidine sahip çıkmayan bizi bu duruma düşürenlerle masaya oturan. Onları yiğit askerimizi karşılamadığı gibi karşılayanbu devlete boşamıydı be babam dökülen kanların. Anamızı alıp gitsek, babasına, eşine, kardeşine, evladına doymayan insanlarınhesabını kim verecek be abi. Yine de biz mücadelemizi bırakmayacağız. Ruhun şaat olsun baba. Nur içinde yat.

Dinlemek İçin : http://www.facebook.com/video/video....omments&ref=mf

Metehan Akdeniz - http://www.facebook.com/MetehanAkdenizz