Galiba biraz css ile oynamışsınız renkler konusunda "dünya dinleri, felsefe, mitoloji, vs" üst kısımlarındaki renkler için söylüyorum onu es gecip, Oraları doldurabilmek için temanın eğer Admin panelde tema yönetim sayfası varsa oradan yapabilirsiniz yoksada, index.php'den yapabilirsiniz harici olarak anasayfada cıkmayan görseller için söyliyeyim, konu içinde baglantısı sizin sitenizden olan bir resim eklemelisiniz yani konu içinde resim yoksa, anasayfada da resim cıkmıyabilir ayrıca, thumb, thumbnail diye özel alan ekliyerekde deneyin. Ayrıyetten tema ile gelen eklentiler var ise onları da ftp hesabınız da "wp-content/plugin/" klasörü icine atıp etkinleştirin.
Mesela yine En alt Sol köşede Latest video kısmı için, tema panelinde youtubeye ayit bir video link'i koymalısınız ancak öyle kullanabilirsiniz o alanı. Harici olarak yine eğer ki tema yönetim sayfası varsa o kısımdan anasayfada gösterilmesi gereken kategorilerin ID'lerini girebilirsiniz tabi varsa, şimdilik gördüklerim ve söyliceklerim bunlar..