Japonya 60 milyon insan: 2.500 üniversitesi var
Türkiye'de 150
(ilericilik bu mu)
burada bir bilgi yanlışı var; japonya'nın nüfusu 60 milyon değil bir kere.
dünya bankası'nın 2008 verilerine göre japonya'nın nüfusu 127 milyon küsur...
ayrıca o 150 üniversitenin araştırma kaynaklarına ve genel olarak maddi kaynaklarına önceki maliye bakanı kemal unakıtan el koymadı mı? maddi kaynakları elinden alınan bir üniversite ne işe yarar?
+ üniversiteleri boğazına kadar politize eden bugünkü iktidar - ki geçmiş iktidarlar da yaptı bunu. ama bugünkü iktidar işin tadının tuzunu iyice kaçırdı.- ve ona taraf olanlar, politize olmuş o yapılardan ne bekleyebilirler? birşeyler beklemeye hakları var mı, o da konunun bir başka tarafı.
Alıntı
POaş ı sadece kârına taksitle satanlar kimdi
- akp hükümeti idi. kendileri en sonunda petrol ofisi'ni doğan'ın elinden alamayıp, adamı, satmaya mecbur etmediler mi?
+ telekom'u, yolları, adını sayamayacağımız devlet işletmelerini ve şimdi de istanbul'da okulları yabancıya satan şu anki iktidar değil mi?
keşke bunlardan da bahsetseniz...
Alıntı
Darbe yapıp Atatürkçülük zırhına bürünen ve Cumhuriyet adına binlerce insanın insani haklarını elinden alanlar kimdi
- bugün islam'ın arkasına saklanıp dindarlara zarar veren hükümeti bu resmin neresine koyuyorsunuz?
Alıntı
Başarörtüsüne takıp ilmi geri plana geçiren kimdi
- akp hükümeti idi. ali bardakoğlu bir ilahiyatçı. din ilimi üzerine çalışma yapmış biri. adam başörtüsü tek başına islam'ın şartı değil dedi diye, daha doğrusu akp'li efendilerin duymak istediklerini söylemedi diye görevinden alındı. ilme değer vermek, ilmi ön plana almak bu mu?
öte taraftan başörtüsünün üniversitelere girmesiyle devletin zaafa uğrayacağını düşünmüyorum ve böyle bir tehlikeye hiçbir zaman inanmadım. insanların eğitim hakkı, yaşama hakkından sonra kabul edilen en önemli, en hayati, en insani hakların başında gelir. inanmayan avrupa insan hakları beyannamesi'ni açıp okuyabilir.
Alıntı
Clinton un önünde elleri bağlı duran kimdi
tayyip erdoğan da farklı birşey yapmıyor.
45 dakika abd başkanı'nın maç keyfini bekleyen kendisi değil mi? bu hareketin, clinton'un önünde el bağlamaktan ne farkı var?
Alıntı
Soruyorum size bugün tutuklanan ve hırsızlık dolandırıcılık fuhuş vatan hainliği gibi suçlanan ve delillerle sabitlenen kişiler Atatürkçüyüz Cumhuriyetçiyiz demediler mi.
bu kişiler kim ve o sabit deliller ne? bahsettiğiniz kişiler için sürdürülen mahkeme süreci tamamlanmış mı ve kesinleşmiş cezalar söz konusu mu?
evet, bu ülkede islam'ı düşman gören bir kesim oldu ve olmaya devam edecek. ne yapalım şimdi? dara ağaçlarını kurup hepsini sallandıralım mı? bundan zevk mi alacaksınız?