"öyle bi eğitim sistemimiz varki öğrenci okuldan nefret ediyor önce okulu sevdirmeliyiz" bu sözüne aynen katılıyorum. Şahsım adıma konuşursam ben hiçbir zaman okulu sevmedim ve sevmiyorumda.Ortaokulda etkinlik olsun diye zorla okutulan "Çalıkuşu" romanından sonra bir daha elime kitap almadım ve kendi isteğimle okumadım, okumayacağımda. Ama gelin görün ki ben şuan üniversitedeyim ve okuduğum bölüm öğretmenlik

Çünkü kimse bana meslek lisesine girerken tek seçeneğimin öğretmenlik olduğunu söylemedi ( Ben liseye başladığım sene kanun değişti ,1999 da sanırım). Yarın öğretmen olursam ( asla düşünmüyorum ama hayat şartları belli olmaz ) ben hangi öğrenciye hangi eğitim veya okuma sevgisini aktaracağım

Dayatmacı zihniyet ile başlanmış bir hayat, isyan sonucu olan tepki ile bu durumda ama pişmaz değilim.
Neyse olayı daha da dağıtmadan yukarıda aktardığım hayatımın sitemap.xml sini (

) sadece saçma sapan eğitim siteminin üzerimdeki etkisini paylaşmak için yazdım , nokta
Ek olarak okuduğum bölüm elektronik olduğu için birşeyde belirtmek isterim. Şimdi bizde 2 transistörü birbirine bağlayarak dönemlerce ders veriliyor ve herşeyi ezberlememiz isteniyor. Ama o ezberlememiz gereken şeylere kağıttan baksak da büyük projeler yapsak nasıl olur? Amerika'daki üniversitelerde öğrenciler milyonlarca transistöre sahip işlemci yaparken bir hala emiter beyz kollektörden akan akımı tartışıyoruz , neden? Çünkü o işi anlatacak&yapacak hoca yok, hoca olsa da para yok.Bu yüzden saçma sapan şeylerle yıllarca uğraşıyoruz. Hep teknolojiyi 10 yıl 20 yıl geriden takip ediyoruz. Hocalara sorunca da bu işin temelini öğrenmeden onlar öğrenilmez deniyor. Ama yıllarca hep aynı temel anlatılıyor , binaya kat çıkmaya imkan sağlanmadan okul bitiyor. Bu olayda bir etken daha var oda üretim sektöründeki beklenti. Şimdi örneğin Vestel parçalarının %90 ını Çin'den alırsa ,öğrenci üniversitede işlemci yapmayı öğrenmiş olsa bile piyasada talep yoksa bu hiçbirşey ifade etmez. Üretim sektörümüz tamamen montaj üzerine kurulmuş durumda. Zamanında demiryolu yerine karayoluna yatırım yapılması gibi , sanayi sektörünün de üretim değil montaj üzerine kurulmasından ötürü , artık Türkiye teknolojik olarka geriden gelmeye mah-küm-dur.
Kişisel görüşümdür , yanlışım varsa affola.