siirvehikaye adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pio hocam çalışmaya göre maaş verilecekse o zaman en fazla maaşı konfeksiyonda çalışan rtacının alması lazım. Benim kardeşim, sabah 8 akşam 10 çalışıyor. Aldığı para 450 tl. Buyur, hemşireden fazla almamasını açıkla.

Ben de öğretmenim. Aldığım maaş Türkiye şartların da iyi. Ancak öğretmenin alması gerekenin altında. Buna da şükür diyorum.

Ancak sizin gibi az çalışıyor söylemlerine dayanamıyorum. Holding müdürü de oturduğu yerde çalışıyor ama senden benden kat be kat fazla alıyor. Maalşaları çalışma saatlerine endekslersek işin içinden çıkamayız.

Bu arada polis arkadaşları da hiç anlamıyorum. her yıl 10 bin kadar polis alınıyor ve bunların bir çoğu öğretmen. Öğretmen olamayan polis oluyor ve başlıyor öğretmenleri kötülemeye. İlginç açıkçası.
Ben bu konuda öğretmenleri kötüleyen değil, eleştiren bir yapı gördüm. Siz önyargılısınız. Kusura bakmayın kendi öğretmenlerim için konuşuyorum ben. Hiçbirşey öğrettikleri yok 'Atatürk bu ülkeyi size mi emanet etti' demelerinden başka.Notla tehtitler savurmalarından başka. Öğrenci defterdekinin aynısını sınav kağıdına geçirse niye kendi fikrini yazmadın derler, kendi fikrini yazarsın doğru cevap değil derler. Artık öğrencileri neye göre değerlendiriyorlar hiç anlamış değilim. Birçok kez okul değiştirdim, gördüğüm 2,3 tane öğretmen haricinde hepsi aynıydı...

Konuya gelecek olursak, bence öyle her öğretmene zam yapmamalılar. Hakedene yapsınlar. Ülkemizde müfettiş denen kavrama sadece ilkokulda denk geldim ben, biraz daha sıklaştırsınlar iyi öğretmenleri tespit etsinler. Ona göre zammını yapsınlar...

Not: Öğrenciyim.